Loempiaberaad wil toerisme in Amerongen bevorderen

30 juli 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Het Loempiaberaad. Dat klinkt als een groepje mannen dat in een donker Chinees restaurant bij elkaar komt en plannen smeedt. En dat is het ook. Rein van Ee is initiator van het Amerongse overlegorgaan, waarvan de leden nu vier keer zijn samengekomen in Chinees restaurant Bamboo City. De voorzitter van de Amerongse Ondernemersvereniging (AMON) voert tijdens deze bijeenkomsten, onder het genot van een loempia, overleg met twee andere betrokken Amerongers: Jaap van Dijke van SKiAm en marketingstrateeg Pieter Beukenkamp. ,,Wij praten over de mogelijkheden om toerisme in Amerongen te bevorderen", vat Van Ee het doel van het Loempiaberaad samen.

door Paul Nolens

,,Wij willen, samen met de Amerongse verenigingen, twaalf evenementen in het dorp opzetten. Daarbij moet gedacht worden aan evenementen waarbij cultuur, natuur en historie centraal staan. Er is nu al een aantal evenementen in het dorp dat past binnen onze filosofie. Bijvoorbeeld de Grietmarkt, Open Monumentendag, de Kerstmarkt, het Berenfestijn en Koninginnedag. Maar ook de Paasfair op Landgoed Zuylestein kan hierbij geschaard worden", aldus Van Ee.

De heren van het Loempiaberaad zijn momenteel hard bezig om verenigingen te enthousiasmeren om meer evenementen van de grond te trekken. Van Ee: ,,Wij denken dan bijvoorbeeld aan een sportevenement dat door samenwerkende sportverenigingen binnen Amerongen wordt opgezet. Ook een muziekevenement waarbij muziekvereniging Ons Genoegen de kar trekt of een natuurevenement van Dorp en Natuur, zijn volgens ons mogelijkheden. En dan is er natuurlijk Kasteel Amerongen dat actief betrokken moet worden bij de twaalf evenementen."

Volgens Van Ee is onafhankelijkheid een belangrijk speerpunt van het Loempiaberaad. ,,Wij willen samen met de VVV, maar los van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, het toerisme in Amerongen bevorderen. Het moet met Amerongers onder elkaar gebeuren. De VVV hebben we nodig voor promotie."

Lees het complete artikel in NieuwsbladDeKaap.nl/StichtseCourant.nl van 2 augustus.

advertentie
advertentie