Golf: Bert van Geresteijn wint de vossenjacht

30 juli 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De laatste funwedstrijd bij golfclub Hoenderdaal werd op zaterdag 28 juli gespeeld met 25 deelnemers. De vos (Jaap Schuller) had op virjdagmiddag voorgespeeld en had onder de zinderende hitte een score neergezet die bereikbaar was voor de deelnemers, waarbij volledige handicap verrekening werd toegepast.

Er werd gespeeld volgens het strokeplay systeem, maar wel met een maximum aantal slagen (strokemax.) Op hole 9 was de bedoeling om zo dicht mogelijk bij de vlag te komen (neary).

Het enthousiasme was groot, er werd goed doorgelopen en serieus gestreden, maar de fun werd ook niet vergeten. Lekker weer en een goede sfeer maakte de wedstrijd tot een groot genoegen voor de deelnemers. Op hole 19 werd onder het genot van een drankje de scores uitgerekend, welke net als vorig jaar bij sommigen toch nog wat hoofdbrekens gaf.

Na controle door de wedstrijdleiding en enkele correcties, bleek Bert van Gerestein met +5 op de eerste plaats te zijn geëindigd, de tweede plaats was voor Hans de jong met +3 en derde werd Roos Schuller met +2. De neary (hole 9) werd behaald door Christine Buchan.

advertentie
advertentie