Open brief aan Frits Naafs

24 juli 2012 om 00:00 Nieuws

Beste Frits,

Binnenkort loopt jouw benoemingsperiode af. Het Koninklijk Besluit voor je nieuwe herbenoeming is al onderweg. De eerste zes jaar als burgemeester van onze mooie gemeente zit erop en je vraagt je af of opnieuw 6 jaar ,,bijtekenen'' voor jou goed zou zijn. Graag vragen wij daarom jouw aandacht voor het volgende.

Onder jouw leiding heeft onze gemeente de afgelopen jaren de onderste plaats bereikt wat betreft de financiële gezondheid van alle Utrechtse gemeenten. De reserves zijn grotendeels verdwenen en budgetoverschrijdingen vormen de regel. We staan er van alle gemeenten in Utrecht het slechtste voor. De inwoners krijgen daarvan nu de rekening gepresenteerd.

Het ruimtelijke beleid is in jouw periode desastreus gebleken, waarvoor we je graag verwijzen naar het recentelijk aan de gemeente aangeboden Groen(zwart)boek. De vele kostbare lopende procedures in de gemeente, en het beleid om maar versneld illegale bouw te legaliseren om van die vervelende dossiers af te komen, getuigt van weinig bestuurlijke vaardigheid. En nu vergunningen verlenen voor het aanbrengen van lichtreclames langs de wegen in het Nationaal Park UH tussen het zo door de inwoners gekoesterde groen. Uit dit alles blijkt dat jij of geen bestuurlijke vat krijgt op de zaak, of weinig begrijpt van de cultuur van de inwoners van onze gemeente.

De interne organisatie van de gemeente is niet op orde. Achterstanden zijn aan de orde van de dag, professionaliteit ontbreekt, willekeur viert hoogtij bij vergunningverlening en handhaving. Inwoners voelen zich niet gehoord of begrepen.

Gezien deze situatie dien je jezelf af te vragen of opnieuw 6 jaar als burgemeester leiding geven aan de gemeente Utrechtse Heuvelrug verstandig zou zijn. Veel inwoners en ook wij denken van niet.

Recent is de vacature opengesteld van burgemeester bij de gemeente Wijk bij Duurstede, de gemeente waar jij je bestuurlijke carrière zo succesvol bent gestart als wethouder. Een gemeente die ongetwijfeld vele malen beter bij je past dan de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Zou het een idee zijn om te solliciteren?

Denk er eens serieus over na. Misschien is die gemeente toch een passender omgeving voor jouw bestuurlijke kwaliteiten dan de gemeente Utrechtse Heuvelrug en daarmee ook een betere fit. Dat willen we je graag in overweging geven. Wij denken dat dit zowel voor jou, als voor onze gemeente, als die van Wijk, een goede ontwikkeling zou zijn. Overweeg het eens.

We wensen je veel succes en wijsheid toe in je besluitvorming.

Met vriendelijke groet,

Namens de HeuvelrugBeweging,

Age van der Werf

HeuvelrugBeweging@gemail.com

advertentie
advertentie