Jongeren worden van de drank gehouden

Nieuws

HEUVELRUG - De gemeente Utrechtse Heuvelrug gaat zich de komende jaren inzetten om alcoholgebruik onder jongeren te bestrijden. Het gemeentebestuur wil bereiken dat het alcoholgebruik onder jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar tot 2016 harder daalt dan het gemiddelde in de regio. Daarna wil de gemeente tot 2020 een afname van het alcoholgebruik van 5% in deze leeftijdscategorie realiseren. Om te kunnen controleren of er resultaten geboekt worden, gaat de GGD dit jaar een 'nulmeting' uitvoeren.

Om het alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen, wil de gemeente een verbod op alcoholreclame in de openbare ruimte. Ook de, scholen, verenigingen, sportclubs en het jongerenwerk zullen worden ingezet om de jongeren van de drank te houden.

Om het niet alleen bij voorlichting te houden, wil burgemeester Frits Naafs ook dat de regels omtrent alcoholverkoop nageleefd worden. Daarom worden de organisatoren van evenementen verantwoordelijk gesteld voor de handhaving van de alcoholregels tijdens hun evenement. Feesten voor jongeren moeten in te toekomst vooraf bij de gemeente worden aangemeld of er moet een vergunning voor worden aangevraagd. Om de verkoop van alcohol aan jongeren in winkels te controleren, zullen er 'mysteryshoppers' worden ingezet.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ gisteren
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48
Afbeelding
‘Fantastisch om mensen zo te zien genieten’ 3 aug, 07:30