Leerlingen SGM geslaagd voor maatschappelijke stage

9 juli 2012 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - De tweedeklassers van Scholengemeenschap Maarsbergen kregen niet alleen hun rapport aan het einde van het jaar. Ze werden ook beloond met een certificaat voor de maatschappelijke stage.

Al jaren wordt het programma van het SGM georganiseerd door Welnúh in samenwerking met de stagemakelaars uit Leusden en Wijk bij Duurstede. Het convenant dat eerder getekend werd in de regio wordt hiermee onderstreept. Stagemakelaars werken samen aan een programma voor de stages over de hele regio. Veel van de leerlingen komen uit alle hoeken van de Heuvelrug en kunnen door de goede samenwerking een plek in hun buurt of dorp vinden.

Van april tot en met juni zijn de leerlingen van het Schoonoord aan de slag gegaan bij verschillende organisaties. Het doel van de maatschappelijke stage, middelbare scholieren introduceren bij vrijwilligerswerk, is daarmee goed geslaagd. Onder andere de scouting, de bibliotheek, de wereldwinkel en de kinderboerderij zijn weer geholpen met een paar extra handen. Een groep jongeren ging aan de slag bij De Tuinen van vroeger met een leuk vrijwilligersproject.

advertentie
advertentie