Nieuw cultuurprogramma in de Cultuurhuizen Heuvelrug

28 juni 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Het cultureel aanbod voor het komende seizoen 2012-2013 in de Cultuurhuizen Pléiade Doorn en De Binder Leersum is weer bekend. Met ook weer enkele activiteiten in Amerongen, die in de aanloop naar het toekomstig multifunctioneel centrum Allemanswaard op een aantal locaties plaatsvinden.

Paul Haenen komt op 12 oktober naar Doorn voor een voorstelling van het unieke duo Dolman & Gremdaat. Zij gaan de actualiteit van de dag weer ferm te lijf, aan de hand van krantenknipsels en de vingercamera.

Gitarist Harry Sacksioni brengt met z'n nieuwe soloprogramma in Leersum op 10 november een muzikale ode aan de overleden Beatle George Harrison. Hij speelt schitterende bewerkingen van de klassiekers van Harrison en van The Beatles.

Op 9 februari komt cabaretier Jeroen van Merwijk met z'n programma 'De vleesgeworden bescheidenheid'. Van Merwijk is een man met zijn gitaar, zijn poëzie en zijn opvattingen. Hij kan prachtige liedjes schrijven die uit het hart komen, is subtiel, speels, intelligent en gevarieerd.

Schrijver en programmamaker Adriaan van Dis laat op 15 maart het boekenbal schieten om naar Doorn te komen voor de literaire avond 'Van dis en Indonesië' i.h.k.v. de Boekenweek van regiobibliotheek Z-O-U-T.

Op 22 maart is de muziektheatershow van zangeres, rasverteller en topvrouw Angela Groothuizen en het trio Sway van de X-factor. Een show met de uitstraling van een spektakel en de intimiteit van een huiskamer waar emotie en hilariteit hand in hand gaan, maar de muziek overheerst. Verder kan iedereen meedoen met het nieuwe initiatief De Binderbattle. Iedereen die een goed idee heeft voor een activiteit in de theaterzaal of sporthal voor het seizoen 2012-2013 kan dit inzenden vóór 10 september. De drie genomineerden zullen bekendgemaakt worden op 15 september, tijdens het Open Huis 5 jaar De Binder.

Voor kinderen is er ook weer een compleet programma: kinderen vanaf 6 jaar kunnen lekker meedoen met de workshop Afrikaanse dans en verhalen op 28 september in Doorn. Tosca Menten schrijft in 2012 het kinderboekenweekgeschenk en speelt haar muzikale theatervoorstelling op 6 oktober in De Binder, met na afloop een kinderboekenbal disco. Jeugdtheater Lejo, het wereldberoemde vingerpoppetje van onder meer Sesamstraat, speelt op 14 november in de basisschool De Regenboog Amerongen een vrolijke familievoorstelling. Poppentheater De Kletskous speelt in de drie dorpen een voorstelling in het kader van De Voorleesdagen. Frank Groothof komt met zijn nieuwe peutervoorstelling 'Thomas en Ilja' op 17 april in Cultuurhuis Doorn. En Ageeth de Haan, het gezicht van de WNF-Bamboeclub, speelt haar muzikale dierenavontuur 'Bijt-ie in je bil' op 25 mei in De Binder.

Verder is er een klassiek pianoconcert voor het goede doel van Jeanette Neumann op 13 april in Leersum, het Kerstconcert van de Heuvelrugmuziekschool op 14 december. Het nieuwe Ontmoetingscentrum Utrechtse Heuvelrug Amerongen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers houdt op 6 september voor alle geïnteresseerden Open Huis. Amerongen staat op 7, 8 en 9 september volledig in het teken van het Open Monumentenweekend met een gevarieerd programma op verschillende locaties. Simone Awhina neemt belangstellenden mee op een muzikale, spirituele reis op 16 november, in de maand van de Spiritualiteit. En op 17 mei in Doorn draait de film NLXL. Dan worden beelden vertoond van het Nederlandse landschap, gefotografeerd door Karel Tomeï. De beelden worden begeleid door muziek van Jeroen en Sandra van Veen.

advertentie
advertentie