Kleurrijk zomerfeest 't Hoekje

26 juni 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Bij inloophuis 't Hoekje op de Groenhoek 73 werd afgelopen vrijdag een afsluitend zomerfeestje gevierd voor de vele kinderen die om de week op vrijdagmiddag het inloophuis bezoeken. Ook hun ouders waren uitgenodigd. Er was een clown, er werden creatieve workshops gegeven, muziek gemaakt en nog veel meer. Acht buurtbewoners hadden koekjes gebakken en ingebracht voor een heuse keuring door een kinderjury.

door Katka Kolmas

Zeker veertig kinderen hebben het feest bijgewoond. Zij moesten nog haast maken om alle aangeboden activiteiten te kunnen uitproberen. Bijvoorbeeld het spelletjesparcours, de oud-Hollandse spelletjes, het proeven van Marokkaanse lekkernijen of zelf een instrument bespelen. Tussendoor genoot iedereen volop van de clown. Hij wist met zijn grappen alle kinderen te vermaken, ongeacht of die nu uit Afrika, Azië of Europa kwamen.

Initiatiefneemster en buurtbewoonster Sylvia Fiorini was tevreden over de opkomst. Zij heeft in het wijkkantoor op de Groenhoek, ter beschikking gesteld door woningcorporatie Heuvelrug Wonen, twee jaar geleden het inloophuis opgericht. Met een aantal vrijwilligers zorgt ze elke vrijdagmiddag voor leuke activiteiten binnen en buiten het inloophuis. Zelf van Italiaanse origine, miste ze gemeenschapszin in de buurt en wilde het inloophuis opzetten om vrouwen en kinderen uit de wijk met elkaar in contact te brengen. Ze vertelt: ,,Een ontmoetingsplek voor vrouwen is het hier helaas nooit geworden. Er zijn plannen om in de toekomst meer ruimte te huren en een echt buurthuis op te zetten. Tot die tijd kunnen in elk geval de kinderen hier naar hartenlust spelen en deelnemen aan activiteiten die hen stimuleren in hun ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om vooral een veilige plek voor de kinderen in te richten, zodat kinderen uit verschillende culturen onderling contact kunnen leggen."

Sylvia werkt op dit moment met vier vrijwilligers, maar dat worden er na de zomer twee. Ze is dan ook hard op zoek naar versterking. Ook uitbreiding van het sponsorbestand is welkom. Meer info is te vinden op silviafiorini.nl

advertentie
advertentie