Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

‘Geen fusie hockeyclubs’

28 juni 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - Tijdens een bijzondere Algemene Ledenvergadering hebben de leden van hockeyvereniging MHC Maarn de fusieplannen met de hockeyclub Doorn en De Haaskamp in Amerongen een halt toegeroepen. In meerderheid stemden de aanwezigen voor behoud van een zelfstandige hockeyclub in het dorp.

Naast de zwaar wegende emotionele aspecten speelden de decentrale ligging van de toekomstige thuislocatie op de huidige velden in Doorn en het verdwijnen van weer een faciliteit uit het dorp een rol bij deze keuze.

Voor de voorstanders van de fusie was het niet doorgaan van de fusie een teleurstellende uitkomst. Zij zagen mogelijkheden om met een hockeyclub van 1000-1400 leden het speelniveau naar een hoger plan te tillen en zij wilden een mogelijke daling in het ledenaantal - gezien de prognose van minder basisschoolleerlingen - voor zijn.

,,We zijn nu een sterke en bloeiende club die bij samenwerking met andere clubs een vinger in de pap zou kunnen houden’’, was het argument dat werd opgevoerd. Met dat standpunt waren de leden van MHC Maarn het dus niet mee eens. Een fusie is voorlopig van de baan.

advertentie
advertentie