Foto's rondom 'Groen van toen'

Nieuws

AMERONGEN - De inzending voor de fotowedstrijd die door het Comité Open Monumentendag Amerongen (COMA) is uitgeschreven ter gelegenheid van Open Monumentendag 2012 onder het motto ,,Groen van toen''' sluit binnenkort. De werkstukken dienen ingeleverd te worden in restaurant Buitenlust op vrijdag 13 juli tussen 19.00 en 21.00 uur of op zaterdag 14 juli tussen 14.00 en 16.00 uur.

Met het landelijke thema ,,Groen van toen'' wordt stilgestaan bij de rol, het belang en de betekenis van het groen in relatie tot monumenten. Met dit thema is er aandacht voor historische buitenplaatsen, landgoederen, stadsparken, tuinen, boerenerven, buitenplaatsen, monumentale bomen, begraafplaatsen, verdedigingswerken, landschapselementen als dijken en dergelijke.

Elke deelnemer is, binnen het thema, vrij in de keuze van het onderwerp. Elke deelnemer kan maximaal drie foto's inzenden. Slechts één foto per deelnemer komt voor de juryprijs - de zilveren camera plus € 300 - in aanmerking. Verder is er nog een tweede prijs van € 200 en een derde prijs van € 100. De deelname is gratis. Van de ingezonden foto's wordt een expositie ingericht in restaurant Buitenlust. Deze duurt van 20 juli tot 8 september. Het publiek krijgt in die tijd de gelegenheid haar keuze middels een stembiljet kenbaar te maken. De foto met de meeste voorkeusstemmen komt in aanmerking voor de publieksprijs, zijnde een kunstwerk van de Amerongse kunstenares Katri Schweitzer. De foto's worden anoniem gekozen. De jury bestaat uit Arris Tijsseling, Froucke van der Zanden en Jan Kalff. Wedstrijdvoorwaarden en inschrijvingsformulieren zijn op te vragen via jvandijke@planet.nl.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 2 uur geleden
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 5 jul, 07:45
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55