Mees Henneken clubkampioen junioren DTV Smash

18 juni 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het voorjaarseizoen van de Driebergse Tafeltennisvereniging Smash is dit keer afgesloten met de juniorenclubkampioenschappen. Na drie overwinningen voor Max van Amerongen, inmiddels senior, stond in de persoon van Mees Henneken een nieuwe kampioen op.

Als opwarmronde werd het Zwitsers systeem gehanteerd, de computer berekende na iedere ronde opnieuw de indeling van de volgende korte ronde. De eindstand bepaalde de indeling van de volgende A- of B-klasse. De nummers 1 en 2 van de A-poule moesten in een onderling duel uitmaken wie zich de nieuwe clubkampioen mocht noemen. In de B-klasse bleef het lang uitermate spannend. Gert-Jan Huijzer eindigde uiteindelijk als derde. De strijd om de eerste plaats eindigde met een derde beslissende game met 11-9 in het voordeel van Douwe Peper, Jan Cozijnsen finishte als tweede.

In de A-klasse was het lang onduidelijk wie bovenaan zouden eindigen. Uiteindelijk pakte, net zoals in de opwarmronde, Joris Bink de derde plaats. In de finale (best of five) stonden Melle Keuchenius en Mees Henneken tegenover elkaar. Pas aan het eind van de vijfde game viel bij 14-12 de beslissing. Met nipt verschil en met meerdere weggewerkte matchpoints tegen ten slotte in het voordeel van Mees.

Naast een nieuwe clubkampioen neemt DTV Smash na meer dan 12 jaar trouwe dienst afscheid van jeugdtrainer Ralph Vermeulen. Als opvolger is inmiddels René Koster aangetrokken.

advertentie
advertentie