Amerongen houdt eerste Beursvloer

12 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - De ondernemers uit Amerongen (AMON) hielden vorige week voor de eerste keer een Beursvloer. Hier ging geen geld om, maar werden diensten, ideeën en hulp uitgewisseld tussen Amerongse bedrijven en verenigingen. Als aanzet hiertoe werd een notitie behandeld van het zogenaamde 'Loempia Beraad', waarin wordt vergaderd over hoe het toerisme in Amerongen bevorderd kan worden.

door Manus van Gent

De Beursvloer werd gehouden in de toren van Rapid B.V. van Nico Verlaan op het bedrijventerrein. De initiatiefnemers Rein van Ee, Jaap van Dijke en Pieter Beukenkamp zijn alledrie nauw betrokken bij het Amerongse verenigingsleven en bij de tachtig bedrijfsleden van AMON. En alledrie zijn ze van mening dat het historische Amerongen grotere toeristische en economische kansen kan krijgen indien de vele evenementen - zoals de Grietmarkt, de atelierroute, monumentendag en Jazz at the Castle - en attracties wat minder versnipperd en wat meer gecoördineerd in tijd en thema worden neergezet.

Vanuit deze gedachte kwamen de initiatiefnemers tot een praktische aanpak die aansluit op activiteiten in het dorp, zoals paaseieren zoeken op Zuylestein, Koninginnedag, Het Berenfestijn en de Kerstmarkt.

Voor Open Monumentendag is dit jaar al gekozen voor een langer weekend programma. Vrijdag 7 september vindt een openingswandeling plaats en op 8 en 9 september worden alle monumenten opengesteld.

In samenwerking met de regionale VVV zijn plannen in de maak om een arrangement 'weekend Amerongen' te creëren, waarbij de toeristen die naar de evenementen komen ook kunnen genieten van het culinaire aanbod en een sfeervolle overnachting in de buurt.

Op deze eerste, geanimeerde Beursvloer was ook gelegenheid voor informele uitwisseling van nieuws uit het dorp. De ontwikkelingen rond de Andrieskerk en kerk De Ark, de eigendom van de Toren, het voortbestaan van de Uithof en vooral de revitalisering van de Overstraat.

Om de harmonische groei van deze ideeën te stimuleren, zal in de besturen van AMON en van de verenigingen naar verjonging omgekeken worden.

advertentie
advertentie