Van der Werf legt voorzittershamer neer

5 juni 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Age van der Werf is teruggetreden als voorzitter van de Vereniging Leefbaar Doorn (VLD) en de Federatie Groene Heuvelrug (FGH). Hij beëindigt zijn bestuursfunctie na vier jaar om meer tijd vrij te maken voor andere maatschappelijke en professionele activiteiten.

,,De Vereniging Leefbaar Doorn (VLD) maakt zich sinds 1987 sterk voor het behoud van het dorpskarakter, de natuur en het landschappelijk schoon van Doorn. Age van der Werf heeft zich onvermoeibaar ingezet voor het verstandig en duurzaam omgaan met onze bebouwde en groene omgeving en heeft daarbij al te vaak tegen de gemeentelijke stroom moeten oproeien. Onder zijn voorzitterschap heeft vooral het verzet van de vereniging tegen de uitwerking van gemeentelijke plannen voor een nieuw gemeentekantoor in het centrum van Doorn brede publieke aandacht gekregen", aldus de organisatie in een persbericht.

Onlangs kwam de VLD in het nieuws met het 'Groenboek', waarin kritische noten worden gekraakt over het beleid van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het voorzitterschap van de VLD wordt voorlopig waargenomen door verenigingssecretaris Chris Moen.

Het terugtreden van Age van der Werf als bestuurslid van de VLD heeft mede tot gevolg dat de Federatie Groene Heuvelrug (FGH) afscheid moet nemen van haar voorzitter. De FGH vormt de koepel van de vier 'groene' verenigingen uit de gemeentelijke dorpskernen. Thijs Meinders, vice-voorzitter van Maarn-Maarsbergen Natuurlijk (MMN), treedt op als voorzitter ad interim binnen het bestuur van de FGH.

advertentie
advertentie