Blue Arrows 1 kampioen na beslissingswedstrijd

5 juni 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De wedstrijd tegen Jump IJsselstein was afgelopen zondag spannend tot de laatste seconde. Blue Arrows won nipt met 40-39 en is de basketbalkampioen van de 3e klasse, na een pittige strijd.

Het team van Blue Arrows had voor aanvang van de titelstrijd te kampen met personele problemen. De ploeg had drie geblesseerde spelers, waaronder center Wim van Rijssel. Forward Niels Schriekenberg was vanwege een blessure beperkt inzetbaar. Zoals het een echte kampioenswedstrijd betaamd, was er veel spanning, maar waren er ook mooie scores van, onder meer, beide centers Jari Norbart en Ronald Robbers, en driepunters van ondermeer guard Tim Eipe en Sander Maarleveld.

Bij 21-12 dacht iedereen van Blue Arrows dat de buit al binnen was, maar met vier breaks achter elkaar kwam Jump weer helemaal terug en bij de rust kwam de ploeg zelfs langszij: 26-26. Coach Robert Bakker bleef ook de tweede helft bekeken wisselen, pakte op het juiste moment de time-outs en met de nodige agressiviteit pakte Blue Arrows voldoende rebounds. Burt Cox was de hele wedstrijd van belang door zijn grote balvastheid en de rust die hij uitstraalde. De tweede helft ging tot en met de vijfde minuut gelijk op, met mooie extra passes onder het bord en dito scores. Blue Arrows sloeg een gaatje van vijf punten.

Jump zette vervolgens wel aan maar met een stevige inzet van Ronald van Rooijen en Rajiv Gokhale (met mooie driepunter) werden de aanvallen van de IJsselsteiners gepareerd. Toch verloor Blue Arrows wat terrein omdat Jump beter scoorde uit vrije worpen. Met nog elf seconden te spelen, bij een stand van 40-39, werd er een time-out voor Blue Arrows aangevraagd. Daarna wisten de Driebergse basketballers balbezit te behouden, en de kleine voorsprong over de streep te trekken, waarna het kampioenschap gevierd kon worden.

In de maand juni kan iedereen gratis meetrainen met Blue Arrows. Stuur een mail, met leeftijd, naar vrijetraining@bluearrows.nl.