Levend ganzenbord in Amerongse bossen

29 mei 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Vrijwilligers van het Utrechts Landschap organiseerden op tweede pinksterdag een levend ganzenbord op de Amerongse Berg. Een spel dat gezinnen met kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar zelf konden spelen. De opkomst was overweldigend, ruim 100 mensen hebben vol enthousiasme deelgenomen aan deze gezellige en sportieve gezinsactiviteit.

Gestart werd bij Informatiecentrum de Tabaksschuur aan de Veenseweg in Amerongen. De deelnemers ontvingen de spelregels en een grote dobbelsteen en werkten in eigen tempo de opdrachten af. Door middel van 63 aanwijzingen, die te vinden waren in het bos, kon men het spel spelen. Zo waren er 'weetjes' over de natuur, leuke opdrachten voor de kinderen en velen hadden een rugzak met eten en drinken meegenomen om onderweg te genieten van een heerlijke picknick.

Eenmaal teruggekeerd in de Tabaksschuur stond er limonade en wat lekkers klaar voor de kinderen. Een van de vrijwilligers gaf nog uitleg over het ontstaan van de Utrechtse Heuvelrug door middel van een 'zandbak' en wat er gebeurt als er, in dit geval in de IJstijd, zand wordt opgestuwd.

advertentie
advertentie