Festival Kunst, overal op de Heuvelrug in 2013 voor derde keer

29 mei 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - In 2013 wordt voor de derde keer het Festival Kunst, overal op de Heuvelrug gehouden. Het festival vindt plaats overal in de gemeente Utrechtse Heuvelrug van 15 mei tot en met 2 juni 2013. Het is een multidisciplinair festival met activiteiten die óf geïnspireerd zijn door het landschap of de natuur óf op een bijzondere locatie in het landschap of de natuur plaatsvinden. Het festival heeft de voorgaande editie zo'n 500 kunstenaars geïnspireerd en aangezet tot het ontwikkelen van verschillende kunst en cultuuractiviteiten. Voor deze derde editie wordt een extra thema toegevoegd, te weten 'Tijdelijke landschappen'.

Er is veel aandacht voor beeldende kunst. Dat betekent bijvoorbeeld kunstwerken in het landschap, binnenexpositie van kunstwerken met de natuur als inspiratiebron of een voorstelling waar beeldend kunstenaars samenwerken met muzikanten, verhalenvertellers of acteurs. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor concerten, lezingen, voorstellingen, filmvertoningen, documentaires, fietsroutes met kunstzinnig thema, workshops of wedstrijden die natuurlijk ook binnen het passen.

Het festival biedt enerzijds een structuur voor bestaande activiteiten die binnen dit thema passen, maar het biedt ook de mogelijkheid voor het culturele veld en natuur/landschaporganisaties om nieuwe ideeën en activiteiten rond dit thema te ontwikkelen en gebundeld onder de aandacht van een publiek te brengen. Het festival is onderdeel van de gemeentelijke Cultuurnota 'Participeren en profileren 2010-2013' en wordt wederom door Regiobibliotheek Z-O-U-T georganiseerd.

Een deelnameformulier opvragen is nu al mogelijk bij Ina Muller via imuller@rbzout.nl of door naar 06-12894613 te bellen.

advertentie
advertentie