Veld verenigt buitensporters

31 mei 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - Een sportavond voor de besturen en commissieleden van de buitensportverenigingen in Maarn. Het eerste idee om samen weer eens rond de tafel te zitten is snel vervangen door het nieuw leven inblazen van de gezamenlijke sportavond.

Informele ontmoeting sportbesturen

door Monique José Timmermans

Tennissers, voetballers en hockeyers in één team op en rond het veld van hockeyclub MHC Maarn. Later op de avond verplaatste het hele gezelschap zich naar de naastgelegen tennisbanen van LTV voor een aantal partijtjes gemengd dubbelen. Tussendoor en na afloop werd de inwendige mens natuurlijk niet uit het oog verloren.

Volgens Harry Kampschoër, voorzitter MHCM en vertegenwoordiger van Maarn in het Heuvelrug Sport Initiatief HSI kent Maarn/Maarsbergen geen officieel orgaan waarin de lokale sportverenigingen zijn georganiseerd (HSI is de overkoepelende organisatie van sportverenigingen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug). ,,Tijdens een informele sportactiviteit met de buitensportverenigingen zoals vrijdagavond leer je elkaar beter kennen.” En dat heeft voordelen bij het elkaar aanspreken, het uitwisselen van ervaringen of het elkaar versterken binnen de dorpen, meent Kampschoër.

Juist het ontbreken van een doel of probleemstelling tijdens deze avond zorgde voor het succes. Er kon vrijelijk gesproken worden over toekomstplannen, bestaansrecht binnen een kleiner dorp of samenwerking op welke basis dan ook.

Nieuwe gezichten

,,De avond kwam op een goed moment doordat een aantal besturen en commissies nieuwe leden hebben en we aan de vooravond staan van hoe we verder willen gaan met de sport in Maarn. Ik denk dat deze avond een bijdrage kan leveren aan het gezamenlijk met elkaar behouden van sport en bewegen in het dorp. Wij als SVMM zijn hier een groot voorstander van en zouden graag de samenwerking intensiveren met hockey en tennis”, geeft SVMM-voorzitter Wilfried Bruijnzeels aan, die vooral een gezellige avond heeft gehad.

,,Ik vond het zelf heel gezellig en leuk om weer eens bij te praten met verschillende mensen, die ik niet zo vaak zie. Wat mij opviel is dat er via vrienden-/kennissenkringen al behoorlijk veel dwarsverbanden liggen tussen SVMM, MHC Maarn en LTV. Wat mij betreft een prima basis om samen de toekomst verder te verkennen.”

Vanuit de LTV waren er 15 enthousiaste deelnemers, die overigens wel veel onbekende gezichten in het gezelschap zagen. ,,De avond begon voor ons met een nuttig voorstelrondje.” Nicolette Baarda (bestuur LTV) volgde de wedstrijd vanwege een blessure vanaf de zijlijn: ,,Mooi gezicht om 30 man op een kluitje achter de bal te zien rennen, het leken de F-jes wel. Het is leuk om een keer de sport van ‘de ander’ te doen. Volgend jaar sta ik zelf zeker op het veld.”

Na deze sportactiviteiten is er geborreld en nagepraat bij de LTV. ,,Het is goed om met elkaar eens van gedachten te wisselen over ‘problemen’ die alle drie de verenigingen hebben, zoals bijvoorbeeld vrijwilligers en indelingen”, meent Baarda.

advertentie
advertentie