Met retroscooter de Heuvelrug verkennen

Nieuws

MAARN - Ze staan glimmend op de parkeerplaats bij Alfred en Nellie Borgen in Maarn, de retro-scooters. Dit jaar is Heuvelrug scooterverhuur gestart met 4 scooters die te huur worden aangeboden. ,,We richten ons daarmee vooral op gezinnen of stelletjes”, zeggen de verhuurders.

door Monique José Timmermans

,,Vorig jaar heb ik zelf met vriendinnen een scootertocht gemaakt. Het was zo leuk en al pratend met Alfred kwam deze winter van het een het ander”, vertelt Nellie. Beiden werken in de retail en wilden ook zelf ondernemen.

,,Scooterverhuur was er nog niet in de omgeving, terwijl het voor toeristen een prachtige manier is om de omgeving te verkennen. Maar ook voor inwoners is het leuk. Wij zijn de Heuvelrug veel meer gaan waarderen. Je komt op plaatsen die je nog niet kent”, vertelt Alfred. ,,De scooters gaan 25 kilometer per uur en met die snelheid kom je verder dan met de fiets.” De berijder hoeft zich niet in te spannen dus is er voldoende tijd om van de omgeving te genieten.

Er zijn drie routes beschikbaar met een verschillend thema of landschap, ook bezienswaardigheden staan erop vermeld. ,,We merken dat het vooral een leidraad is voor mensen die in de omgeving onbekend zijn, in de praktijk wijkt iedereen wel van de route af.”

De scooterberijder is zelf minimaal 20 jaar, in bezit van rij- of scooterbewijs. Er kan een passagier mee, die vanwege een rugsteuntje op de scooter ook comfortabel zit. Voor kinderen tot ongeveer 1.50 meter is er een kinderzitje beschikbaar. Voor eventuele picknick onderweg is op de bagagedrager een rieten mand bevestigd. Ideeën om de service nog verder uit te breiden zijn er voldoende, bijvoorbeeld door een samenwerking aan te gaan met attracties of horeca in de omgeving. ,,We merken ook van die kant dat daarvoor belangstelling is. Nu bieden we een arrangement aan met Restaurant ‘t Vosje in Maarn.”

Achter de schermen komt er ook een hoop kijken bij de verhuur. ,,Alles rondom verzekeringen, pech onderweg bij huurders en onderhoud van de scooters hebben we goed geregeld.” Een scooter huren is op alle dagen mogelijk, na het maken van een afspraak. De scooter staat dan klaar aan de Distelvinklaan.

www.scooterverhuurheuvelrug.nl of bel 06-21290642.

advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis
advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken 49 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39
PREMIUM
Afbeelding
Voor wie loop jij een HART op Wereldkankerdag? 28 jan, 08:17
PREMIUM
Afbeelding
Politiek geeft groen licht voor woningbouw Lomboklaan 27 jan, 19:19