De schapen van 't Woelige Nest zijn klaar voor de zomer

22 mei 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De schapen van kinderboerderij 't Woelige Nest zijn afgelopen zondag weer van hun warme vachtje verlost en het begeleidende feest trok als vanouds veel bezoekers. Beproefde onderdelen zoals springkussen, loterij, schminken, clowns, knutselen en demonstratie wolspinnen waren uitgebreid met enkele nieuwe publiekstrekkers. Er was een imker die over zijn vak vertelde en bij wie de kinderen kaarsen mochten rollen en er waren rondleidingen in de natuurtuin.

door Katka Kolmas

Aan het begin van de middag dreigde de regen het festijn te verstoren, maar gelukkig klaarde het snel op en kon jong en oud volop genieten van alle festiviteiten rond het scheren van de schapen. Dit jaar kon daarvoor voor het eerst de hele boerderij worden gebruikt. Sinds kort zijn met het oog op het behalen van het keurmerk Kinderboerderijen namelijk alle dieren uit het grote gebouw naar stallen elders op het terrein verhuisd en is de grote boerderij helemaal leeg.

De vrijwilligers van de kinderboerderij hadden zich weer ingespannen om van het feest een succes te maken. De voorbereidingen beginnen elk jaar al vroeg met het aanschrijven van Driebergse winkeliers om een kleinigheid voor de verloting af te staan. Een week later worden alle giften opgehaald, zo nodig mooi verpakt en van een nummer voorzien. Op de dag zelf zijn alle cadeaus op een lange tafel te bezichtigen. Voor een gering bedrag kunnen lootjes worden gekocht waarmee men kans maakt om een of meer prijzen te winnen. Deze activiteit is een gouwe ouwe en brengt telkens een mooi bedrag voor de kinderboerderij op.

Veel belangstelling was er voor de rondleidingen door de nieuwe ecologische natuurtuin met vijver. Deze tuin achter in de schapenwei biedt onderdak aan vele soorten planten en dieren, al zijn die een stuk kleiner dan de bekende boerderijdieren. De specialist natuur- en milieueducatie van de kinderboerderij wist daarover veel te vertellen. Ook de imker wist jong en oud te boeien met verhalen over het houden van bijen. Hij had veel voorwerpen bij zich die in de imkerij worden gebruikt en kinderen mochten een kaars van bijenwas maken.

De wol van de vier geschoren schapen is deels verkocht en deels nog te koop. De opbrengst van het schaapscheerdersfeest was volgens de penningmeester boven verwachting. Het geld zal onder meer worden gebruikt voor de noodzakelijke herinrichting van de boerderij.

advertentie
advertentie