Spreekuur voor schildklieraandoeningen

22 mei 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Uit recente gegevens van het grote LifeLines-onderzoek van het UMCG blijkt dat naar verwachting 300.000 Nederlanders een afwijkende schildklierfunctie hebben zonder dit te weten. Vrouwen hebben ongeveer vier keer zo vaak een aandoening aan de schildklier dan mannen. De cijfers uit dit onderzoek vallen hoger uit dan tot nu toe was aangenomen. Door een tijdige diagnose van een schildklieraandoening, kunnen de klachten beter behandeld worden. Aanleiding voor Care for Women specialiste Anja van Woerdekom om medio juni te starten met een speciaal schildklier spreekuur.

Vermoeidheid, kouwelijkheid, traagheid en obstipatie zijn een van de vele vage klachten die ontstaan door de gevolgen van een schildklieraandoening. Daarnaast stijgt het cholesterolgehalte van het bloed en de bloeddruk. Vrouwen met een te traag werkende schildklier krijgen sneller hart- en vaatziekten, doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Door de vage klachten worden afwijkingen vaak pas laat ontdekt, waardoor schade al is ontstaan. Betere voorlichting en vroegtijdigere opsporing zijn daarom van cruciaal belang.

Meer informatie is te vinden op de website www.careforwomen.nl. Praktijkadres: Health Center Hoenderdaal, Hoendersteeg 7, Driebergen.

advertentie
advertentie