Zwemvereniging de Zwoer presteert prima in Duitsland

22 mei 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Een grote afvaardiging van zwemvereniging De Zwoer heeft afgelopen weekend meegedaan aan een internationaal sterk bezet toernooi in Duitsland. Aan dit toernooi doen verenigingen mee uit Nederland, Duitsland, Polen en Roemenië. In totaal deden achttien zwemmers mee in de diverse categorieën. Op de zaterdag begon het toernooi met de 200 meter rugslag voor dames. Daar werden al de eerste medailles verdient door een aantal zwemsters van De Zwoer. Dit gaf de ploeg voldoende inspiratie om vanaf dat moment op elke afstand die gezwommen moest worden er vol voor te gaan. In totaal zijn er tien gouden medailles, vijftien zilveren medailles en zeven bronzen medailles behaald in de individuele klassementen.

Daarnaast werden er door de estafetteteams ook prima prestaties neergezet. De dames wisten beslag te leggen op de derde plaats op de 4 keer 50 meter wisselslag en de heren op de tweede plaats op de 4 keer 50 meter wisselslag. Tot slot werd de 8 keer 50 meter vrije slag gemengd gewonnen door het estafetteteam. Tenminste dat dachten ze, tot de scheidsrechter besloot het team te diskwalificeren omdat één van de zwemsters een bandage om de enkel had vanwege een blessure opgelopen met hockey. Dit mag formeel gezien inderdaad niet, maar sportief was dit een grote teleurstelling.

Gelukkig leefde de organisatie volledig mee met de zwemsters en zwemmers en werd zondagavond na de wedstrijd alsnog gouden medailles informeel uitgereikt. Tot slot bleek dat de Driebergse vereniging als zesde was geëindigd in het verenigingenklassement.