Nieuwsrubriek kinderboerderij 't Woelige Nest

21 mei 2012 om 00:00 Nieuws

Schaapscheerdersfeest

Op 20 mei vond weer het gezellige jaarlijkse schaapscheerdersfeest plaats (zie elders in deze krant). Onder een waterig zonnetje zijn de schapen weer geschoren, kon er geknutseld worden in de tent, werd de wol gesponnen, kon er verse popcorn en echte pannenkoeken worden gegeten, werd er weer volop gegrabbeld en brood gebakken. Veel kleine kinderen hebben zich weer kunnen uitleven op het springkussen en hebben geknuffeld met de jonge geiten. Het bestuur wil alle vrijwilligers van harte bedanken voor hun inzet op deze dag.

Ezeltandarts

Iedereen gaat als het goed is een paar keer per jaar naar de tandarts. Ook voor Bas de ezel geldt dit. De dierenarts heeft de scherpe punten van zijn tanden en kiezen weg gevijld en zijn gebit is gereinigd. Hij kan nu weer beter zijn hooi fijnmalen. In het najaar volgt er weer een 'tandarts' bezoekje. 

Jonge aanwas

Thea de nubische geit is vorige week bevallen van twee mooi getekende bokjes. Moeder en zonen maken het goed.

Fietsen voor de kinderboerderij

BSO Wijs heeft samen met een enthousiaste moeder op Koninginnedag de longen uit het lijf gefietst voor de kinderboerderij. Met de opzienbarende bakfietsen is het Seminarieterrein menig maal gerond en het luttele bedrag van bijna € 112,- bij elkaar getrapt. Een mooie opsteker!

Tegenvaller en meevaller

Aan het eind van de Koninginnedagmarkt zijn de twee geldkistjes gestolen met de opbrengst van een dag hard werken door Lian, Ria en andere vrijwilligers. Om woedend van te worden! Hiervan is aangifte gedaan bij de politie. Langs deze weg willen we de dieven aanspreken op hun amorele gedrag, ze kunnen het nog goed maken….

Een opsteker op dezelfde dag was dat een anonieme groep mensen na het horen van deze diefstal spontaan € 250,- bij elkaar heeft gesprokkeld voor de kinderboerderij. Het bestuur wil hen langs deze weg hartelijk bedanken voor dit weldadige gebaar. Bestuur en de vrijwilligers gaan gewoon weer dapper door met het werk voor de kinderboerderij en laten zich niet uit het veld slaan door de kruimeldieven.

Kinderboerderij 't Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
advertentie