Villa Regina opent haar deuren

18 mei 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Villa Regina - onderdeel van de zorgorganisatie Stepping Stones Home & Care - is een kleinschalige zorgvilla voor veertien dementerende en hulpbehoevende ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Op zaterdag 26 mei zet Villa Regina haar deuren open na een forse verbouwing die drie maanden in beslag heeft genomen. Begin dit jaar nam Stepping Stones Home & Care de voormalige zorgvilla Nimmerdor Staete aan de Julianaweg 47 in Doorn over.

De monumentale stijl van de buitenzijde van de ruim 100 jaar oude villa is ook in het interieur doorgevoerd. De oorspronkelijke details zijn in ere hersteld. Zo zijn de systeemplafonds vervangen door gipsplafonds met rozetten en klassieke sierlijsten en zijn de wanden voorzien van lambrisering. Daarmee komt de grandeur van de buitenzijde van de uit het begin van de vorige eeuw stammende villa ook binnen tot zijn recht.

Om belangstellenden een kijkje te gunnen in de 'nieuwe' Villa Regina staan de deuren open op zaterdag 26 mei 2012 van 11.00 tot 15.00 uur. Er zijn nog verschillende appartementen vrij, voor permanent of tijdelijk verblijf. 'Wij hebben die dag bovendien een haal- en brengservice voor rolstoelgebruikers en voor wie slecht ter been is', vertelt locatiecoördinator Anneline Smit. 'Onze eigen personenbus komt mensen dan halen en na afloop weer naar huis bellen.' Wie hiervan gebruik wil maken moet even van tevoren bellen met haar op telefoonnummer (0343) 41 36 59.

Aandacht en veiligheid

'Wij bieden ouderen met een zorgvraag een goed en betaalbaar alternatief', vertelt mevrouw Alie van den Brink, Regiomanager van Stepping Stones Home & Care in het centrum van het land. 'Wonen met een kleine groep leeftijdgenoten in een veilige en beschermde leefomgeving met professionele zorg, de benodigde structuur, aandacht en dienstverlening op maat.' Bewoners verblijven in een eigen appartement en ontvangen een zeer breed pakket aan zorg en dienstverlening afgestemd op persoonlijke behoeftes en wensen. Aandacht, respect, huiselijkheid, veiligheid en geborgenheid zijn daarbij de uitgangspunten, goede zorg is de missie. Kijk op www.villaregina.nl of www.steppingstones.nl voor meer informatie.

advertentie
advertentie