Amrâth ontvangt The Green Key

15 mei 2012 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - Uit handen van Erik van Dijk, directeur Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit heeft Marcel Andeweg, manager van Amrâth Hotel Maarsbergen, als eerste hotel van de keten het Green Key certificaat ontvangen. Dit betekent dat het hotel meer dan wet- en regelgeving verlangt zich inzet voor duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en zorg voor het milieu. De Green Key is een internationaal keurmerk dat volgens Van Dijk niet alleen gedragen moet worden door de managers, maar ook door de rest van het personeel. ,,Een kamermeisje moet inderdaad de handdoek die de gast nogmaals wil gebruiken laten liggen.''

Het twee jaar geleden opgeleverde gebouw van Amrâth Maarsbergen voldeed op vele punten al aan de criteria om het keurmerk te krijgen. Andeweg: ,,Een aantal zaken hebben we vooral moeten documenteren. Op het gebied van verlichting is veel gebeurd en er zal op de begane grond nog een investering worden gedaan in LED-verlichting. De gasten merken de Green Key vooral in het restaurant waar in elke productgroep een biologisch, fair trade of streekproduct wordt aangeboden.'' Tijdens de uitreiking was er tevens een markt met een gesorteerd aanbod streekproducten en een kookworkshop door de sous-chefs van restaurant La Provence uit Driebergen.

Green Key is een van de vijf programma's van FEE, de Foundation for Environmental Education. De Green Key valt in Nederland onder de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). De keuringen worden uitgevoerd door externe keurmeesters. In de gemeente Heuvelrug hebben nog 5 andere hotel/conferentiecentra het keurmerk.

advertentie
advertentie