Team Amazing zet de eindsprint in

15 mei 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Nog ruim een week en dan klinkt op zaterdag 26 mei in Parijs voor Team Amazing het startschot voor ,,hun avontuur voor het leven'' - de Roparun 2012. De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij het naast de sportieve uitdaging de bedoeling is zo veel mogelijk sponsorgelden te genereren voor palliatieve zorg aan mensen met kanker. De Roparun wordt dit jaar voor de 21e keer gelopen.

Het team bestaat uit 24 leden voornamelijk afkomstig uit de Utrechtse Heuvelrug en is opgebouwd uit lopers, begeleidende fietsers, chauffeurs, navigators, sportmasseurs en cateraars. ,,We hadden het team dit jaar in een vroeg stadium al rond, maar helaas kregen we de afgelopen weken te maken met enige tegenslag. Loper Joost Doelman brak zijn sleutelbeen en kok/cateraar Paul van Roy werd geveld door een oogblessure. Op dit moment lijkt het erop dat Joost tijdig hersteld is, maar Paul moest vervangen worden.''

De afgelopen maanden is het team intensief bezig geweest met de voorbereiding. Niet alleen de fysieke training was belangrijk, maar ook het organiseren van sponsoractiviteiten stond hoog op de agenda.

,,We hebben echt van alles gedaan, maar de spontane Koek & Zopie actie op het Leersumse veld was toch wel één van de meest succesvolle acties. Hoewel de Amazing-meezingavonden met Ray Klaassen, het geweldige benefietconcert van Prove It, de sponsorzwemacties van Badmeester Ruud in Veenendaal, de statiegeldacties bij de verschillende supermarkten, de wandel- en fietstochten, de wijn- en jamverkoop en de Amazing Workout waren ook allemaal geweldig. De teller van onze sponsorkas staat op dit moment op ruim € 35.000,-! Dat is echt geweldig. We zijn al dik over het eindresultaat van 2011 en zijn er nog niet.''

Avondvierdaagse-sponsorloop

De komende weken staat weer de jaarlijkse avondvierdaagse in onze gemeente op het programma. Team Amazing heeft de basisscholen benaderd of zij het leuk zouden vinden om de kinderen middels een sponsorloop deelgenoot te maken van ,,hun avontuur voor het leven''. Zeven basisscholen reageerden enthousiast en de afgelopen weken hebben de Amazing teamleden presentaties gehouden voor de kinderen van de deelnemende scholen. De reacties tijdens deze presentaties waren ontroerend, grappig maar bovenal hartverwarmend.

De komende week bijten De Meander uit Leersum en De Breeakker, De Regenboog en de Wilhelminaschool uit Amerongen de spits af tijdens de avondvierdaagse Leersum-Amerongen. De Triangel, Kameleon en De Wijngaard uit Doorn leveren hun bijdrage 3 weken later bij de avondvierdaagse in Doorn. Natuurlijk zijn de leden van Team Amazing van de partij om al deze jonge lopertjes aan te moedigen.

Braderie

De afsluitende activiteit van Team Amazing is een braderie die op donderdag 14 juni tijdens de avondvierdaagse in Doorn wordt georganiseerd. Wilfred Greup, teamlid en Doornse ondernemer, is al druk bezig om dit samen met Kroko's evenementen, de Doornse ondernemers en zijn teammaatjes op poten te zetten.

Team Amazing volgen?

Mensen die team Amazing willen volgen, kunnen dat doen via Twitter @teamamazing087 of #RRTeam087 of via de site www.roparunlive.nl. Meer informatie over het team: www.teamamazing.nl

Samenstelling team: Alma Schaafstal, Arie vd Voort, Ben Meijer, Bert van den Berg, Chantal Veenstra, Ellen van Dijk, Gerrit van Dijk, Gert-Jan Kraan, Ian Zwaan, Jaap Neele, Jean-Paul Saraber, Jeroen Hinfelaar, Joost Doelman, Judith van Roy, Lisette Goldberg, Marjo Woutersen, Mirjam Schennach, Myra Lith, Rene Looije, Robbert van Dijk, Ruud Menger, Sebastiaan van Campen, Theo Deur en Wilfred Greup.

advertentie
advertentie