Dalto 1 en Dalto 2 naar kruisfinales

14 mei 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Dalto 1 heeft de kruisfinales in de veldcompetitie bereikt. De ploeg dankte dat echter niet aan het eigen resultaat. Op bezoek bij DeetosSnel/Volhuis verloor de formatie van Ron Steenbergen (25-20). Door het verlies van concurrent PKC was Dalto achteraf alsnog zeker van een plek in de kruisfinale.

Dalto coach Ron Steenbergen beschikte over een fitte selectie en Jorrit Bergsma en Lieveke Meiling startten op de bank. Op het prachtige, net nieuwe complex probeerden de ploegen er een aardige wedstrijd van te maken. Dalto moest de hele eerste helft constant in de achtervolging, maar wist toch een aantal keer knap terug te komen van een achterstand. De Daltoheren waren de eerste helft redelijk goed op schot. Dat bij DeetosSnel het gevaar bij de heren lag, was wel bekend en dat maakten zij soms op sublieme wijze duidelijk. Een millimeter ruimte was soms al voldoende voor een schot en een goal. De heren van Dalto hadden het er moeilijk mee, maar lieten zich niet uit de wedstrijd spelen. Met rust stond er een minimale voorsprong van 11-10 voor DeetosSnel op het scorebord.

Dalto kwam vervolgens goed uit de kleedkamers. Snel na rust pakte de Driebergse korfbalformatie de voorsprong, onder meer met doelpunten van Kaylee Alblas, Ilona van den Berg, Paula Bos en Barbara Brouwer. Vooral Paula Bos schoot met scherp en had wellicht nog meer uitgespeeld moeten worden. De voorsprong van twee doelpunten was de grootste marge die Dalto kreeg van Deetos. De doelpuntenmachine van de thuisploeg ging vervolgens weer draaien en met fraaie goals trok DeetosSnel de wedstrijd naar zich toe. De eerste driepuntsmarge in de wedstrijd werd nog teruggebracht door twee goals van Jelle Steenbeek tot één doelpunt, maar de Driebergse gelijkmaker bleef uit.

Toen DeetosSnel voor de tweede maal op drie punten voorsprong kwam, was het verzet van Dalto definitief gebroken. Het onderling resultaat kon nog een rol gaan spelen, maar daar werd te laat aan gedacht. De eindstand was 25-20 voor DeetosSnel dat hiermee uitzicht houdt op de kruisfinales. Al snel na de wedstrijd kwam het bericht door dat PKC had verloren en aangezien volgende week de wedstrijd tussen nummer 2 en 3 (DeetosSnel en TOP) op het programma staat, is Dalto, ongeacht dat resultaat, alsnog verzekerd van een kruisfinaleplek. Nu is het alleen nog zaak om daarvoor het thuisvoordeel proberen te halen. Daarvoor heeft de ploeg nog twee wedstrijden, te beginnen tegen OVVO/De Kroon en tot slot TOP/Wereldtickets.nl.

Dalto 2

Dalto 2 wist door de overwinning op DeetosSnel 2 met 15-16 de eerste plek veilig te stellen en zo ook het thuisvoordeel bij de kruisfinales. Met slechts twee verliespunten is de ploeg niet meer in te halen voor de concurrentie. Wie de tegenstander wordt, is nog niet bekend. Zo gaat de ploeg van Edward Jonkman proberen om na de landstitel in de zaal ook de veldtitel te behalen.