Zitvolleyballers naar brons op NK

14 mei 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De zitvolleyballers van Volleer zijn al jaren vaste deelnemer van de final-four wedstrijden om het NK. Dit jaar was Alterno in Apeldoorn gastheer. Tijdens de reguliere competitie waren de Leersumers derde geworden en daarom moest de halve finale worden gespeeld tegen de thuisclub, de nummer twee. Deze ontmoeting werd met afstand de beste wedstrijd van het toernooi. Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar en het verschil werd gemaakt door net iets meer aanvalskracht van Alterno.

Volleer nam zowel in de eerste als in de tweede set een kleine voorsprong, maar kon die niet vasthouden waardoor via 23-25 en 24-26 een 0-2 achterstand werd opgelopen. Daarna moest Alterno het antwoord op de aanvalspatronen en de lastige opslagen van Volleer schuldig blijven. Na 25-17 was Volleer weer volledig terug in de wedstrijd, maar Alterno wilde voor eigen publiek niet de vernedering ondergaan om niet in de finale te staan. Zo werd Volleer opnieuw met twee punten verschil verslagen (23-25). Volleer was dan wel de finale misgelopen, maar deed dat met geheven hoofd: men had meer punten gescoord dan Alterno.

Holyoke werd zoals verwacht de andere finalist, want Allvo bleek geen partij voor de Limburgers (25-22; 25-15 en 25-12). In de 'strijd' om de derde plaats liet Volleer twee sets lang zien dat Allvo een maatje te klein was: tweemaal 25-11. Daarna kreeg Allvo de gelegenheid zich te herstellen. De ploeg uit Almere kreeg een kleine voorsprong, maar op het juiste moment versnelde Volleer naar 26-24 en de bronzen medaille.

De finale ging dus tussen Alterno en Holyoke, de uittredende landskampioen. Alterno werd nog één set bedwongen (22-25), maar daarna was de thuisploeg de zenuwen de baas. Holyoke had zichzelf - zoals zo vaak - een te grote druk opgelegd en verloor na 22-25, 22-25 en 10-25 zijn titel. De laatste set was zelfs blamerend slecht, waardoor Alterno de terechte winnaar werd.