KCD neemt promotiekans weer in eigen hand

14 mei 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het was zaterdag een goede dag voor KCD. Zelf won de ploeg in Soest van Eemvogels en omdat concurrent SEV een punt liet liggen hebben beide ploegen nu evenveel verliespunten en is de strijd om de tweede plaats die recht geeft op promotie, weer helemaal open. Daarmee blijft de competitie tot de laatste ronde spannend.

Bij KCD was er een wisseling op de bank; Marcel en Rolien van Eijkelenburg hadden te kennen gegeven de Doornse ploeg niet meer te willen begeleiden en daarom waren Bert Brouwer en Jan Willem Briedé weer verantwoordelijk voor de coaching. Op papier hadden ze een eenvoudige eerste klus want Eemvogels had dit seizoen pas één punt behaald. Omdat dat echter onlangs tegen SEV was gebeurd, was KCD gewaarschuwd. De groenwitten startten ook furieus en creëerden een enorm veldoverwicht maar dat had het eerste kwartier niet erg veel resultaat. Eemvogels kreeg nauwelijks een mogelijkheid maar ging daar zorgvuldig mee om terwijl KCD de ene na de andere kans verkwistte. Alleen Ivo Stomp, Martine Storm en Jort van Burken onttrokken zich een keer aan de malaise in de afwerking en zo stond er een verbazingwekkende 3-3 op het scorebord. Het tweede deel van de eerste helft ging de Doornse verdediging volledig op slot maar het kansen missen bleef aan en nam zelfs groteske vormen aan. Alleen Bart Roodenburg en nogmaals Martine Storm en Ivo Stomp zorgden voor een opleving en zo brak de rust aan bij 3-6.

De tweede helft bood in eerste instantie een ander beeld met twee goals binnen de drie minuten (Ivo Stomp en Bart Roodenburg) maar KCD weigerde de genadestoot uit te delen. Zo kon Eemvogels weer wat dichterbij komen (5-8) zonder verder gevaarlijk te worden. Liefst een kwartier kon er geen Doornse goal worden genoteerd maar toen ging het weer even snel: 5-11 via Ivo Stomp, Geer Janne Baakman en Johan Kraan en daarmee was de wedstrijd beslist. In de laatste tien minuten werd aan beide zijden nog wel gescoord maar groots was het niet omdat KCD te veel kansen bleef missen. Door scores van Ivo Stomp, Bart Roodenburg en Marcella Hardeman kwam het einde bij 7-14.

Zaterdag komt Ermelo op visite; de ploeg staat niet hoog maar presteert tegen de topploegen behoorlijk. Op de Veluwe wist KCD nipt te winnen. Winst is nodig om de promotiekansen in eigen hand te houden.

advertentie
advertentie