Eerste prijs brandweer

14 mei 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN/ZEIST - In een ondergrondse parkeergarage in Zeist ging zaterdag 12 mei het automatisch brandalarm af. Ter plaatse gekomen bleek er een aantal auto's in de brand te staan op verdieping -3. Een automobiliste wist nog net het vluchttrappenhuis te bereiken, maar een te hulp gekomen BHV-er lag met rook in de longen dicht bij de brand.

Dit alles was het scenario van een hoofdklasse brandweerwedstrijd van de provincie Utrecht. De wedstrijdploeg van brandweer Amerongen kwam als tweede voertuig aan bij het incident. Het bleek een flinke klus te zijn om de situatie onder controle te krijgen. Vooral de weg naar de parkeerkelder was een vermoeiende, zes trappen naar beneden met alle materialen. Maar ook weer zes terug met de twee slachtoffers en later ook alle materialen weer zes trappen omhoog.

De OVD (officier van dienst) die de het gehele incident in goede banen moest zien te leiden, kwam ook van de wedstrijdploeg uit Amerongen. Die zag nog een man in een rolstoel onwel worden en moest een reanimatie starten.

Al met al dus een uur lang flink werken en zweten. Er streden zeven teams mee voor de verdeling van de prijzen. Voor het eerst in de geschiedenis heeft brandweer Amerongen de eerste prijs weten te behalen. Enorm trots gingen de brandweermannen en brandweervrouw terug naar het mooie Amerongen. In juni mag de ploeg aantreden voor de gewestelijke wedstrijden van de awbc.

advertentie
advertentie