Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Maarns Beraad in overleg over Centrum

18 mei 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - Op initiatief van het Maarns Beraad en de Gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft er op 11 mei overleg plaatsgevonden over het Centrumplan Maarn. Bij dit overleg waren alle betrokken partijen aanwezig, alsmede de woningbouwverenigingen Maarn, Amerongen en Heuvelrug Wonen.

Er is sprake van een complexe situatie, zeker in het licht van de huidige economische ontwikkelingen en de situatie op de huizenmarkt. De insteek van het gesprek was dat de huidige situatie binnen afzienbare termijn opgelost moet worden. Ontwikkelaar OVOM neemt het voortouw en Woningbouwvereniging Maarn is één van de partijen die het voortouw neemt in de zoektocht naar partners om de realisatie van het plan ook financieel mogelijk te maken.

Het zoeken naar een goede en verantwoorde oplossing vraagt volgens de betrokken partijen tijd, omdat het volgens hen gaat om een complexe situatie. Woningbouwvereniging Maarn heeft toegezegd dit proces voortvarend aan te pakken en uiterlijk half september met een voorstel te komen. Waarschijnlijk gaat dit ook betekenen dat er een nieuwe vergunningsprocedure moet komen en ook de gemeente heeft aangegeven hier, binnen de wettelijke kaders, voorrang aan te geven.

Als alles meezit zou dit betekenen dat de Plus-supermarkt in de loop van 2014 weer terug is op het 5 Meiplein. Ten opzichte van de planning van het oorspronkelijke Centrumplan betekent dit een uitloop van ongeveer een half jaar. Eén en ander is nog afhankelijk van de wijze waarop de diverse belanghebbenden hier tegenaan kijken.

Dit was volgens Maarns Beraad in elk geval tijdens de voorbije bespreking het geval.

advertentie
advertentie