Winnaars Maarnse Kinderjury

18 mei 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - De 7e editie van de Heuvelrugloop Maarn vindt plaats op zaterdag 16 juni, start zoals ieder jaar vanaf het 5-Meiplein.

Om 18.00 uur starten de scholieren. Deze keer voor het eerst in 2 leeftijdscategorieën: tot en met 9 jaar en 10-12 jaar. Zij kunnen met een (witte) chip lopen, zodat, net zoals bij de volwassenen, de tijd automatisch wordt geregistreerd. De inschrijving voor de scholieren is gratis. Dat geldt ook voor de chip. De voorinschrijving is tot 7 juni.

De overige afstanden (4,2 km. - 10 km - 21,1 km.) beginnen om 19.00 en 19.10 uur. Naast alle prijzen in de verschillende categorieën zal er ook een beker zijn voor de snelste Maarnse loper èn Maarnse loopster op de 3 afstanden.

Om de organisatie in goede banen te leiden zijn er veel vrijwilligers nodig. Met name voor begeleiding op het parcours en de diverse waterposten zijn er nog een 20-tal vrijwilligers nodig. De organisatie doet dan ook een beroep op de inwoners van Maarn om zich hier voor op te geven. Dat kan op de website van de Stichting Heuvelrugloop Maarn, www.heuvelrugloop.nl.

MAARN - Het Stichts Mannenkoor verzorgt op 19 mei een concert in de Theresiakerk, Amersfoortseweg 50 te Maarn. Aanvang 16.00 uur vrij entree. Het Stichts Mannenkoor is een circa 60 leden tellend koor uit Driebergen onder leiding van dirigent Piet van der Sanden. Het koor heeft een breed oeuvre en biedt daardoor een afwisselend programma dat steeds verder wordt uitgebreid en verfrist. Van klassieke werken van grote componisten tot religieuze composities en volksmuziek. Uitgebreidere informatie staat op www.stichtsmannenkoor.nl. Voor nadere informatie: L.W.A. Ruijters 06-51422101.

MAARN - In de Twee marken wordt op dinsdag 29 mei van 13.30 uur tot 16.00 uur de maandelijkse bijeenkomst van HCC gehouden. HCC, de vereniging voor computergebruikers, presenteert dan aan de beginnende of de iets gevorderde computergebruiker alles wat met de beveiliging van de computer te maken heeft.

In het tweede uur van de bijeenkomst worden de individuele computervragen en de persoonlijke computerproblemen aan de orde gesteld. De HCC-deskundigen proberen alle vragen te beantwoorden en te verhelpen.

De entree is gratis voor leden van de HCC, terwijl niet-leden welkom zijn voor een kennismakingsbijeenkomst.

MAARN - Wekenlang hebben kinderen boeken gelezen en besproken in de bibliotheek. Uiteindelijk zijn ze tot de conclusie gekomen dat de volgende boeken die vorig jaar zijn uitgekomen een echte aanrader zijn.

Leeftijdscategorie 7-9 jaar:

1. Spekkie en Sproet en de vreemde ontvoering - Vivian den Hollander.

2. Superjuffie - Janneke Schotveld.

3. Het geheim van de vergiftigde hond - Ruben Prins.

Leeftijdscategorie 10-12 jaar:

1. Het leven van een loser 3 - Jef Kinney. 2. De geweldige rampzalige zomer van Daan S. - Marlies Slegers.

3. Evi, Nick en ik - Anna Woltz.

20 jonge juryleden waren aanwezig.

advertentie
advertentie