Ingezonden: 'Helaas is-ie niet in Leersum'

11 mei 2012 om 00:00 Nieuws

Verschillende keren lazen wij over het losbarsten van de tiende Leersumse playbackshow voor verenigingen. In al deze artikelen kwam naar voren dat zowel de deelnemers als de contactpersonen van de deelnemende verenigingen het jammer vinden dat de playbackshow niet in het cultuurcentrum De Binder in Leersum wordt gehouden. De afgelopen maanden hebben we de vurige pleidooien vanuit de Leersumse bevolking voor het behoud van de bibliotheek in De Binder in Leersum kunnen meemaken. De exploitatie van De Binder ligt enerzijds onder vuur door de gemeentelijke bezuinigingsdrift (oorzaak en gevolg laten we hier buiten beschouwing) en anderzijds al enkele jaren door een achterblijvende bezetting en inkomsten (oorzaak en gevolg laten we ook hier buiten beschouwing).

Het verrast en verbaast ons dan ook dat niemand spreekt over waarom de Leersumse playbackshow niet in De Binder georganiseerd wordt. De deelnemers worden met bussen vanuit Leersum naar Veenendaal vervoerd. We hebben een prachtig cultuurhuis met een mooie grote theaterzaal waarin de Leersumse playbackshow helemaal thuis hoort.

Wat maakt dat Leersum uitwijkt naar Veenendaal en De Binder geen profijt kan hebben van de uitstraling en de omzet van de playbackshow? Wij zijn benieuwd naar het waarom hiervan?

'Helaas is-ie niet in Leersum'!

Anneke Mossink en Henk Hack, Leersum

advertentie
advertentie