Peuterspeelzaal vindt onderdak bij de Regenboog

8 mei 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Het bestuur van peuterspeelzaal 't Kwetternest is de voorbije maanden druk bezig geweest met het vinden van samenwerkingspartners om het voortbestaan van de peuterspeelzaal ook in de toekomst te garanderen. Dit als gevolg van het wegvallen van de subsidie voor peuterspeelzalen per 1 januari 2013. Aanvankelijk zou de peuterspeelzaal een nieuwe locatie in Allemanswaard gaan betrekken, maar door het wegvallen van de subsidie is dit financieel niet meer haalbaar.

Daarom heeft het bestuur van Vereniging Peuterspeelzaal 't Kwetternest contact gezocht met het bestuur van de Vereniging School met de Bijbel, hieronder vallen de Wilhelminaschool en De Regenboog in Amerongen. Uit de gesprekken bleek al gauw dat beide partijen dezelfde toekomstvisie delen aangaande samenwerking en het ontwikkelen van een doorgaande leerlijn tussen peuterspeelzaal en basisscholen.

Dit heeft ertoe geleid dat met ingang van het nieuwe schooljaar 2012/2013 de peuterspeelzaal een nieuwe locatie zal gaan betrekken met twee lokalen in de Regenboog. Een belangrijke eerste stap naar een nauwere samenwerking in de toekomst en een signaal naar de ouders, peuters en leidsters dat het voortbestaan van de peuterspeelzaal is gegarandeerd door middel van deze samenwerking. Ook landelijk zijn er ontwikkelingen in het vormgeven van een doorgaande leerlijn. Met dit besluit spelen beide partijen in op deze ontwikkelingen. Zowel de vereniging School met de Bijbel als de vereniging Peuterspeel 't Kwetternest laten weten enthousiast te zijn over de nieuwe samenwerking en zien met vertrouwen de toekomst tegemoet.

advertentie
advertentie