Wim Putman kampioen van damclub ADC

7 mei 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - De laatste wedstrijd in de kopgroep voor de onderlinge competitie bij damclub ADC was een belangrijke, omdat het kampioenschap in het geding was. Wim Putman trad aan tegen routenier Mees van der Grift en moest minimaal remise halen om op weerstandspunten de titel te pakken. In een bedachtzame partij, waar alle voetangels en klemmen werden doorzien, werd tot remise besloten en kon de vlag bij Putman in top.

Terwijl bovenvermelde wedstrijd werd gespeeld traden ook de ADC'ers aan tegen DAWO Woudenberg in het kader van het 40e nederlaagtoernooi. Tegen de sterke Woudenbergers werd het een 10-6 nederlaag, waarbij moet worden aangetekend dat Martin van Dijk en natuurlijk Wim Putman en Mees van der Grift niet meespeelden. Aan de onderste borden werden door ADC vier punten behaald. Jan Derksen speelde tegen Wiegersma een puike partij, kreeg een dam tegen, maar haalde die weer van het bord met een schijf winst en bood vervolgens remise aan, hetgeen werd geaccepteerd. Ook Aart Kleinveld haalde een welverdiende remise tegen de sterker geachte Pul, omdat hij steeds de juiste zetten wist te vinden. Bram Boer speelde tegen de DAWO-voorzitter Bouw, die een achterloop van Boer toeliet en vervolgens plots twee schijven achterstand kreeg gepresenteerd. Bouw probeerde het nog even, maar gaf toch maar wijselijk op.

Aan de bovenste borden werden twee nederlagen geleden. Jaap van Laar kreeg tegen Veld te maken met een zogenaamde Ghestem-doorstoot, welke tot schijfwinst van Veld leidde, die de overwinning pakte. Evert Wiggemansen moest optornen tegen de sterke Van Setten. Laatstgenoemde bestookte de linkervleugel van de Ameronger en door twee achtergebleven schijven van Wiggemansen, kon Van Setten met secuur spel ook de twee punten in ontvangst nemen. Arie van der Grift en Evert van Grondelle speelde remise tegen Van Egdom en Van Raaij. Tegen middernacht werd de laatste partij pas beslist en wel die tussen Wim van Stempvoort en Van Lambalgen. In het middenspel brak de Woudenberger door en speelde de partij bekwaam naar winst.

De voorzitter van ADC, Wim van Stempvoort, werd door zijn Woudenbergse collega-voorzitter nog verrast met een taart met de tekst: DAWO feliciteert ADC met het 40e nederlaagtoernooi.

advertentie
advertentie