Ingezonden: Hulde aan het Bestuur

7 mei 2012 om 00:00 Nieuws

Heuvelrug mag zich gelukkig prijzen met de kwaliteit van haar bestuur. Daadkrachtig, visionair en met doorzettingsvermogen. Dat stuit vaak op onbegrip, maar ten onrechte.

Nu weer, zonder enige kennis op dat gebied, is het regionale ICT-centrum binnengehaald. Terwijl de burger zeurt over kosten, werkt ons college in stilte aan het verhuren van de met leegstand bedreigde derde toren van het gemeentekantoor. Tegen een toptarief. Beschamend dat Homan de weg naar de bodem van de bouwput alleen moest gaan. Er waren geruchten dat raddraaiers de ladder wilde weghalen. Prima ook dat D66 haar oude dogma van volksinspraak bij het gemeentekantoor opzij zette. We vergeven ze daarom, dat ze nu om een 'gekozen burgemeester' zeuren. Wij zijn gek met Naafs. Die ene keer, dat hij zich als gewone man gedroeg en het gemeentelijk beleid tartte (met die stammetjes in de groenstrook voor zijn huis) moeten we hem niet eeuwig nadragen.

Trots zijn we op de drie ecoducten over/onder de A12. Bij afwezigheid van wild, altijd nog goed voor onze gesubsidieerde schaapskudde. Dat we daarmee het bredere fietspad in de onderdoorgang van de Traay moesten inleveren, is peanuts. Pamboer verrichtte met zijn alternatief plan voor het behoud van onze mariniers een huzarenstuk. Dat Hillen daar, zeer ten onrechte, de vloer mee aanveegde, geeft blijk van diens incompetentie. Het idee het gemeentehuis in Leersum te ruilen voor uitbreiding van het industrieterrein is briljant. Welke industrie wil nou niet in Leersum zitten?

Gelukkig zijn we nog steeds ontsnapt aan de zure commentaren van 'de Slag om Nederland' (VPRO, Ned. 2, dinsdag) over kantoorhoppende bedrijven, die een spoor van leegstand achterlaten, over megalomane gemeentekantoren (in het Westland en Tiel), over absurdistische schoolcampussen (zoals in Heerlen) en over lelijke 'gaten'. Zure commentaren van linkse journalisten tegen de vooruitgang. Als er geen ondernemers en bestuurders met durf waren geweest, zaten we nu nog met een berenvel om in een plaggenhut.

Utrechtse Heuvelrug ga zo door! Ga door met ons nieuwe zwembad, met een nieuw Revius, met een prachtig stationsgebied en... met het opvullen van de gaten in Maarn, Doorn of waar dan ook, op kosten van de sociale woningbouwpot. Blijf ons verrassen. Toekomstige generaties zullen u daar dankbaar voor zijn. Hulde!

Rob de Koning,

Driebergen

advertentie
advertentie