Open Dag Scouting Maarn

4 mei 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - Wie geïnteresseerd is in scouting kan op zaterdag 12 mei van 14.30 tot 17.00 uur de Open Dag van Scouting Ridder Fulco in Maarn bezoeken. Belangstellende kinderen kunnen die dag aan de activiteiten meedoen. Het scoutinggebouw is te vinden aan de Eikenlaan 2a. Naast het hoofdgebouw voert het bospad naar de Ridder Fulco Burcht en de 'Verrassing', zoals de gebouwen heten. Beide gebouwen hebben twee grote zalen voor activiteiten.

De Bevergroep is een scoutinggroep voor de allerjongsten van 5 tot 7 jaar uit groep 2 en 3 van de basisschool. Zij hebben wekelijks op zaterdagmorgen hun opkomst van 10.30 tot 12.00 uur, zoals een bijeenkomst van scouting heet. Bevers dragen rode blouses en een geruite das als uniform. Bij de Bevers staat samen spelen als activiteit centraal.

De welpen van 7 tot 11 jaar (uit groep 4, 5 en 6 van de basisschool) hebben op zaterdagmiddag hun opkomst van 14.30 tot 17.00 uur. Zij dragen groene blouses en een geruite das als uniform. Zij maken spelenderwijs kennis met allerlei scoutingvaardigheden zoals broodjes boven een kampvuur bakken, zijn creatief bezig en doen veel grote spellen. De verkenners van 11 tot 14 jaar hebben 's middags hun opkomst van 14.00 uur tot 17.00 uur. Zij dragen beige blouses en een geruite das. Zij doen veel aan pionieren en lopen tochten. In het weekend van 12 mei hebben de verkenners zelfs een weekendkampje waarbij ze in een boomhut op het terrein overnachten. Van verkenners worden al wat meer vaardigheden en meer zelfstandigheid verwacht dan van de welpen.

Ook zijn er scoutinggroepen voor oudere jeugd. De Rowans (van 14 tot 18 jaar) hebben op vrijdagavond van 19.00 tot 22.00 uur hun opkomst. Er is ook een groep van 18 jaar en ouder, de Stam. Veel leden van de Stamgroep zijn actief als leiding bij de jongere groepen. Vroeger waren er bij scouting aparte meisjes en jongensgroepen maar tegenwoordig zijn alle groepen bij scouting Maarn voor zowel jongens als meisjes bedoeld.

Elk jaar wordt er in het voorjaar een plantjesactie en in november een banketstavenactie gehouden om wat extra geld te verdienen voor de verenigingskas.

Wie meer wil weten over scouting Maarn kan de website www.scoutingmaarn.nl bekijken of mailen naar info@scoutingmaarn.nl

advertentie
advertentie