Centrum-ondernemers blijven verdeeld

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - De introductie van een bedrijven investeringszone in het Doornse centrum heeft het met de hakken over de sloot gehaald. Een aantal ondernemers maakte bezwaar tegen die nieuwe regeling, vanwege de verplichte bijdrage van circa € 500,-. Maar de gemeente zegt dat 44 bedrijven schriftelijk hebben ingestemd en dat is precies genoeg om aan de wettelijke eis te voldoen.

door Michiel Schaaij

Volgens het voorschrift van de rijksoverheid dient twee derde van de deelnemers aan de enquête voorstander te zijn, om de Bedrijven Investeringszone van start te laten gaan. Bij het tellen van de stemmen werd dat aantal precies bereikt. Van de 93 verzonden stemformulieren kwamen er 66 retour, waarvan 44 stemmen vóór. ,,De eindstand werd met een zucht van verlichting opgemaakt'', zegt account manager Gerard Weck, die namens de Kamer van Koophandel bij de telling aanwezig was. Hij geeft de verzekering dat er geen reden voor argwaan is. ,,Het spel absoluut eerlijk gespeeld. Er is bovendien proces verbaal opgemaakt en de afdeling juridische zaken van de gemeente heeft ernaar gekeken'', aldus Weck. Ondernemers die een gang naar de rechter overwegen, zouden zich daarom geen illusies hoeven te maken.

Dinsdagavond komen de leden van het ondernemersfonds VOCD voor het eerst bij elkaar op landgoed Beukenrode. Deze nieuwe vereniging beheert de opbrengst van de heffing die ondernemers in het Doornse centrumgebied wordt opgelegd. De VOCD wil daarmee gaan investeren in de leefbaarheid van het winkelgebied. Naar verluidt overwegen ook enkele tegenstanders van de Bedrijven Investeringszone om zich als lid van de VOCD aan te melden. ,,Als we dan toch moeten betalen, willen we ook een vinger in de pap'', zo luidt de redenering.

advertentie
advertentie