Verkoper Read Shop Doorn genomineerd

26 april 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Berry van Kruistum van The Read Shop in Doorn is genomineerd voor Beste Boekenverkoper van het Jaar en maakt daarmee kans op de Albert Hogeveen Bokaal 2012. De bokaal is een initiatief van Stichting Elspeet en wordt jaarlijks uitgereikt. Tot en met 3 juni kan er gestemd worden via www.elspeetconferenties.nl/stemmen.

,,Geweldig dat de passie en het actief bezig zijn met je vak dit ook kan opleveren'', reageert Berry van Kruistum op zijn nominatie. Naast Berry zijn er nog 23 andere enthousiaste en gedreven boekhandelaren in de longlist opgenomen die kans maken op de bokaal. Tot en met 3 juni 2012 kan er door iedereen gestemd worden. Uit de stemmen volgt een shortlist van vijf boekhandelaren. Uit deze shortlist kiest een vakjury de uiteindelijke winnaar. De jury bestaat dit jaar uit: P.F. Thomese (auteur, jurylid), Martha Baalbergen (winnaar 2011, Boekhandel van der Meer in Noordwijk), Eduard Richter (uitgever, Unieboek I Het Spectrum), Kirsten Wesselius (vertegenwoordiger, Lemniscaat), Paloma Sanchez van Dijck (voorzitter Elspeet Conferenties) en Leon Groen (secretaris Albert Hogeveen Bokaal).

Op de vraag waarom juist hij de bokaal zou moeten winnen antwoord Berry: ,,Ik vind persoonlijke aandacht naar de klant toe en weten wat er te koop is erg belangrijk. Deze twee dingen in combinatie met de passie die ik heb voor het vak, maken mij wellicht de grote winnaar." Berry gaat in ieder geval goed zijn best doen om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. ,,De reacties van mijn klanten op de nominatie zijn heel positief. Bij de kassa ligt een Ipad klaar, zodat ik die positieve reacties gelijk kan omzetten naar een stem voor mij en mijn winkel uiteraard.''

advertentie
advertentie