HDS E1 doet het weer

25 april 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Nadat de 'grote mannen' van HDS vorige week zondag al het kampioenschap binnenhaalden, was het vorige week dinsdag de beurt aan de mannen van HDS E1. Als koploper in de 1ste klasse moest aangetreden worden tegen de nummer 2 VRC. HDS met 4 punten voorsprong na zeven gewonnen wedstrijden en één gelijkspel, maar wel een wedstrijd meer gespeeld dan de Veenendalers.

De spanning was zowel op het veld als langs de lijn overduidelijk voelbaar. De Leersumse talenten vochten vanaf het eerste fluitsignaal als leeuwen. Voor iedere meter werd gestreden en de jongens gingen tot het uiterste. In een zinderende wedstrijd waren aan beide kanten meerdere kansen, maar HDS was de enige die zijn kansen benutte. Het resulteerde in een zwaarbevochten 0-1 overwinning voor de Leersumse jeugd en daarmee is HDS E1 kampioen in de 1ste klasse!

Na de champagne, snoep en chips werden de jongens onder luid applaus en gejuich ontvangen op het thuishonk door de spelers van HDS 1 en andere trouwe HDS'ers. Gevolgd door uiteraard de beroemde rit door het dorp op de kar van boer Leo. Jim Blankestijn, Jim Welmer, Jur Goedegebuure, Joost de Leeuw, Sjoerd van de Graaf, Timo Matthijs, Bas de Roo, Joep Lokhorst en Koen van Viegen hebben het uitstekend gedaan. De ,,staf van HDS E1'' die de jongens dit seizoen begeleid heeft, bestaat uit Johan Welmer, Michel van Dijk, Ron Stoffer en natuurlijk HDS 1-speler Olaf Vernooij, die met twee kampioenschappen in twee dagen een topprestatie heeft neergezet.

advertentie
advertentie