Nieuw schoolgebouw voor Dolfijn-Zuid en De Ontdekkingsreis

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Tijdens de onlangs gehouden ouderavond op Dolfijn Zuid bespraken interim-directeur Jetske van der Greef en het team van Dolfijn Zuid de plannen omtrent de toekomst van de school met de ouders. Een belangrijke stap is namelijk onlangs gezet: wethouder Liesbeth van Oostrum (D66) koerst aan op de bouw van een nieuw schoolpand aan het Jagerspad in Driebergen. Dit gebouw gaat twee scholen herbergen: de Openbare Jenaplanschool Dolfijn, en Basisschool De Ontdekkingsreis, die zich nu nog halverwege Driebergen en Doorn bevindt. Op 1 augustus 2014 zou het nieuwe gebouw er moeten staan.

De Driebergse Openbare Basisschool Dolfijn heeft twee vestigingen: eentje ten noorden van de Hoofdstraat en eentje in het zuiden, aan het Jagerspad. Dit schoolgebouw aan het Jagerspad is niet meer van deze tijd, ook al voelen de kinderen en leerkrachten zich er nog zeer thuis. Aan de Driebergsestraatweg staat De Ontdekkingsreis, maar deze school zal het huidige pand in 2014 moeten verlaten. Door beide scholen in één nieuw gebouw samen te brengen, slaat men twee vliegen in één klap.

De twee scholen komen onder één dak, maar blijven van elkaar onafhankelijk: een fusie is niet aan de orde. Er blijven drie groepen voor Dolfijn-Zuid en drie voor De Ontdekkingsreis, met in totaal ongeveer 150 leerlingen. Wel is men bestuurlijk een langdurige samenwerking aangegaan. De Stichting Openbaar Onderwijs Rijn- en Heuvelland, waar Dolfijn onder valt, en de Stichting Lerend Leven (De Ontdekkingsreis) hebben daartoe één gemeenschappelijke bestuursvoorzitter aangesteld: de heer. L. de Wit.

De scholen behouden hun eigen identiteit en hun eigen onderwijssystemen en onderzoeken waar samenwerking mogelijk en wenselijk is. Zo kunnen bijvoorbeeld de ruimtes buiten de lokalen, en natuurlijk de speelplaats, prima gedeeld worden door beide scholen. Bij dit proces blijven leerkrachten, kinderen en ouders betrokken. De gemeente heeft de begroting inmiddels opgenomen in het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs.

Over een paar zaken moet nog een besluit vallen. Zo is nog niet bekend of er een nieuw gymnastieklokaal wordt bijgebouwd. Ook moet nog beslist worden hoe de buitenschoolse opvang (BSO) precies geregeld zal worden. Bovendien is nog onduidelijk wat zal gebeuren met de twee lokalen die De Valkenheuvel momenteel in het pand gebruikt.

advertentie
advertentie