Shakespeare-concert Kamerkoor en Kamerorkest

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het Vrouwen Kamerkoor Driebergen zal zaterdag 12 mei samen met het KamerOrkest Driebergen een concert geven in de Grote Kerk. Het was een uitdaging om tot een gemeenschappelijk programma te komen, maar uiteindelijk is de keuze gevallen op muziek geïnspireerd door het werk van William Shakespeare. Tijdens het concert zullen onder meer delen uit de Sommernachtstraum van Mendelssohn te horen zijn, evenals stukken van Berlioz, Sullivan en Brahms. Enkele liederen van het Kamerkoor zullen begeleid worden door harp en hoorns.

Het VrouwenKamerkoor Driebergen (VVKD) bestaat uit 22 amateurs, onder leiding van professioneel dirigent Jurriaan Grootes. Het koor heeft een gevarieerd, voornamelijk klassiek repertoire, bestaande uit meestal drie- of vierstemmige werken. Het koor werkt met wisselende begeleiding, de samenwerking met het KamerOrkest is wat dat betreft uitdagend. Het KamerOrkest Driebergen (KOD) is een amateursymfonieorkest met 35 leden onder leiding van professioneel dirigent Albert van Eeghen. De programmering is doorgaans klassiek, maar experimenten worden niet geschuwd, zoals nu in de samenwerking met het VrouwenKamerkoor Driebergen.

et concert vindt plaats op zaterdag 12 mei om 20.15 uur in de Grote Kerk aan de Hoofdstraat 115 in Driebergen (ingang achterzijde). Toegang: € 12,50 (tot 18 jaar €7,50). Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of in de voorverkoop bij leden van het koor en orkest, Boekhandel Baas in Driebergen, Kapsalon Kuster in De Clomp (Zeist), Broekmans & van Poppel te Utrecht en bij de openbare bibliotheken van Doorn en Driebergen.

Voor meer informatie: tel 0343-512716 of www.kamerorkestdriebergen.nl

advertentie
advertentie