Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Samenwerking VVV UH en Amerongen Inspireert

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - ,,VVV Utrechtse Heuvelrug ziet in de samenwerking die tot stand is gebracht met Amerongen Inspireert goede mogelijkheden voor het dorp, zeker nu het lokale bureau is opgeheven'', aldus de kern van een memorandum dat de samenwerking tussen beide organisaties bekrachtigt. En verder: ,,Contact tussen Amerongen Inspireert en de VVV Utrechtse Heuvelrug heeft geleid tot een na te streven samenwerking waarbij, onder de vlag van de VVV, promotie wordt gemaakt voor de - mogelijk meerdaagse - activiteiten die geïnitieerd worden door Amerongen Inspireert''.

De samenwerking heeft tot doel dat Amerongen toeristisch op de kaart wordt gezet, waarbij de VVV UH een rol kan spelen in de promotie van toeristische activiteiten. Door het promoten van deze activiteiten mogen de winkeliers en het restaurant/hotelwezen grotere aanloop verwachten en leidt dit tot meer belangstelling voor de diverse evenementen en bevordert het toeristische winkelen. De initiatiefnemers van Amerongen Inspireert kiezen voor een praktische aanpak en willen aansluiten op bestaande initiatieven. Voor 2012 kiest Amerongen Inspireert voor het Berenfestijn en Open Monumentendag als trekkers voor een weekendinvulling. Door rond deze kernactiviteiten een aantal aanvullende attractieve evenementen te organiseren wordt de aantrekkelijkheid om langer in Amerongen te verblijven, gestimuleerd.

De Ameronger Ondernemers Vereniging (AMON), initiatiefnemer van het Berenfestijn, organiseert voor het weekend van 25, 26, 27 en 28 mei aanvullende evenementen. Ouwehands Dierenpark heeft haar medewerking reeds toegezegd, evenals de organisatie van de Maarten Luther Wandeltocht. Het Comité Open Monumentendag heeft besloten binnen het thema ,,Groen van Toen'', diverse activiteiten gedurende het driedaagse weekend van 7, 8 en 9 september te organiseren. Medewerking is onder meer toegezegd door de verenigingen Dorp en Natuur en Utrechts Landschap.

advertentie
advertentie