Mijke Bergkotte zwemt NJK limiet in Amersfoort

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN/REGIO - Tijdens de Limietwedstrijden in Amersfoort heeft Mijke Bergkotte van zwemclub De Zwoer haar eerste NJK (Nederlandse Jeugd Kampioenschappen) limiet gezwommen. De zwemster uit Odijk, geboortejaar 1999 bleef in een zeer goed gezwommen wedstrijd net onder de limiet van 31.40 op de 50 meter vrije slag door een tijd van 31.24 te laten klokken. Dit betekent dat ze in juni mag deelnemen aan de NJK in Drachten. Een uitstekende prestatie, zeker gezien het feit dat ze haar PR met ruim 2 seconden verbeterde.

Een klein gezelschap van Z&PC de Zwoer deed mee aan deze wedstrijden. Ondanks het feit dat er verder geen limieten werden gezwommen waren de prestaties wel goed. Matthijs Mulder zwom een prima Persoonlijk Record op de 200 rugslag, Auke Koops op de 200 vrije slag en Sven Dogger op de 200 wisselslag. Al met al waren de trainers tevreden over het getoonde niveau van de zwemmers.

De komende periode zal staan in het teken van de voorbereiding voor diverse belangrijke toernooien zowel in Nederland als in Duitsland. Ondanks dat het een relatief kleine selectie wedstrijdzwemmer is, is het niveau hoog.

Voor verdere informatie: www.dezwoer.nl

advertentie
advertentie