Ingezonden: SVMM legt Andy Verbraeken over de knie

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

MAARMN - SVMM speelde afgelopen zaterdag niet tegen Zwaluwen Utrecht, maar tegen de onhoudbare Andy Verbraeken. Verbraeken liet keer op keer zien dat hij een klasse apart is. De panna-voetballer uit Lombok creëerde zelf zijn kansen en scoorde drie weergaloze doelpunten, maar het bleek niet genoeg tegen het sterke elftal uit Maarn.

door Jacob van den Essenburg

De start van de wedstrijd ging op en neer, Zwaluwen leek heel beweeglijk, maar al snel werd duidelijk dat SVMM de regie nam. Bij een kopbal van Niek van Vemde werd van Vemde op een lompe manier van achteren op zijn hoofd geraakt, hierdoor moest van Vemde het veld verlaten en kwam Tom Verboon voor hem in de ploeg. De 0-1 liet niet lang op zich wachten, uit een ingooi kon Nick Engelen de bal verlengen naar de vrijstaande Robin Petersen, hij rondde vervolgens beheerst af. SVMM creëerde kans op kans, met twee ballen op de lat en een afgekeurd doelpunt kon SVMM de voorsprong niet vergroten.

In de eerste de beste tegenaanval liet Andy Verbraeken zien dat hij ver boven het gemiddelde niveau van deze klasse uitstijgt, met snelheid, techniek en schotkracht verschalkte hij de defensie van SVMM, 1-1. Niet veel later maakte Verbraeken ook de 2-1 uit een identieke actie.

SVMM bleef verder gaan, waarmee het bezig was en ging op zoek naar de gelijkmaker, echter voor rust lukte dat niet meer.

Na rust zakte de ploeg van Zwaluwen Utrecht helemaal in elkaar. De achterhoede van ZU speelde onsamenhangend en de verdedigende kwaliteiten waren ver te zoeken. SVMM voerde de druk op en uiteindelijk na een sterke actie van Polle Westbroek maakte SVMM gelijk, 2-2. Echter een minuut later was het niemand minder dan Andy Verbraeken die ZU weer op voorsprong zette, 3-2. Ook ditmaal was er geen houden aan voor de maarnse defensie.

SVMM zette aan alweer Polle Westbroek maakte met een individuele actie het verschil, hij werd uiteindelijk geblokt en SVMM kreeg een penalty. Stefan Prij rondde deze beheerst af, 3-3. Niet veel later werd uit een goede aanval de 3-4 gemaakt door Tom Verboon. Het verzet van ZU was er niet mee en SVMM ging op zoek naar de bevrijdende treffer. Pas in slotminuten kwam deze er ook, Polle Westbroek bekroonde zijn sterke 2e helft met zijn 2e doelpunt, 3-5.

SVMM heeft zich vandaag veilig gespeeld tegen degradatie, met nog twee wedstrijden te gaan wil SVMM het goede spel van de laatste twee weken voortzetten om uiteindelijk het seizoen in stijl af te kunnen sluiten.

0-1 11 min. Robin Petersen

1-1 29 min. Andy Verbraeken

2-1 38 min. Andy Verbraeken

2-2 53 min. Polle Westbroek

3-2 54 min. Andy Verbraeken

3-3 64 min. Stefan Prij (pen)

3-4 74 min. Tom Verboon

3-5 87 min. Polle Westbroek

SVMM; Richard van Laar; Tim de Fluiter, Simon Veldhuizen, Juri Goed, Jacob van den Essenburg; Robin Petersen, Niek van Vemde (5 min. Tom Verboon), Stefan Prij; Nick Engelen, Polle Westbroek, Mark Hamulyak.