Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Kasteel Amerongen ontmoetingsplaats voor actie Alpe d'HuZes

19 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Kasteel Amerongen is woensdagavond 9 mei de sponsorplaats voor deelnemers aan de actie Alpe d' HuZes. Belangeloos maar voor de bezoeker niet kosteloos opent Kasteel Amerongen bij hoge uitzondering 's avonds zijn deuren voor het grote publiek. De opbrengst uit entreegelden komen via 'Team-Isabel' geheel ten goede aan de actie Alpe d' HuZes. Een sportieve en cultuurhistorische avond op Kasteel Amerongen voor de actie Alpe d'HuZes als bijdrage aan de strijd voor de overwinning op kanker.

De missie van Stichting Alpe d'HuZes is: Anderen faciliteren en inspireren om Goed, Gelukkig en Gezond te kunnen leven met kanker. Dankzij de medewerking van Kasteel Amerongen aan een benefietavond willen de initiatiefnemers van 'Team-Isabel' het doel van Stichting Alpe d'Huzes financieel ondersteunen. Met een bezoek aan Kasteel Amerongen sponsort de bezoeker niet alleen een maatschappelijk doel, maar kan hij ook de grootschalige multimediaproductie van regisseur en installatiemaker Saskia Boddeke en cineast Peter Greenaway nog ervaren. Met video projecties brengt dit veelgevraagde koppel op theatrale wijze de bewoners van het kasteel op midzomerdag 1680 weer tot leven. Tot midzomerdag, donderdag 21 juni is deze bijzondere presentatie nog in Kasteel Amerongen te bezichtigen.

Wielertocht 'Alpe d'Huez van de Heuvelrug'

Voor de sportieve deelnemers en supporters aan de actie Alpe d'HuZes op 9 mei mag een beklimming van de 'Alpe d' Huez van de Heuvelrug' niet ontbreken. Met op het steilste stuk van 300 meter lengte en een stijgingspercentage van 8 procent vormt de Amerongse berg een lichte oefening voor de beklimming van de Alpe d'Huez. Vanaf Kasteel Amerongen wordt een korte wielertocht gemaakt met als hoogtepunt de Amerongse berg. De tocht start om 18.00 uur op de Margareta Turnorlaan en eindigt op het voorplein van het kasteel.

Opgeven voor de deelname aan de wielertocht van. 1,5 - 2 uur via info@kasteelamerongen.nl onder vermelding van 'Alpe d'HuZes'.

Deelnameprijs wielertocht en/of bezoek aan Kasteel Amerongen € 15,- (Museumkaart niet geldig).

Kasteel, kasteelwinkel, kasteelcafé woensdag 9 mei a.s. open 18.30 tot uiterlijk 21.30 uur.

advertentie
advertentie