Foto-expositie Robert Zwart

18 april 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Robert Zwart exposeert tot en met 17 mei met twee fotoseries in het Cultuurhuis Doorn. Het gaat om de fotoseries 'Scribendi' en 'Daar'. Dertig foto's sieren de wanden op de bovengalerij. De expositie is te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdags van 10.00 tot 13.00 uur.

De serie 'Scribendi' is het resultaat van een fotosessie tijdens de Schrijversproeftuin van 28 mei 2011 in het Maarten Maartenshuis in Doorn, waarbij een grote diversiteit aan schrijvers uit de regio bijeen kwam om hun werk en zichzelf te presenteren. Zwart had de vrije hand in het bedenken van het concept en de realisatie, wat uiteindelijk tot een serie van 22 kunstzinnige, schilderachtige beelden heeft geleid. De 'schrijversportretten' zijn nu samengebracht in een reizende expositie door de regio.

De tweede serie is een achttal Art-Fashionfoto's onder de titel 'Daar'. Zwart is voor deze serie geïnspireerd door fotografen als Gregory Crewdson, August Bradley en schilder Edward Hopper. Het zijn zeer verhalende beelden die veel aan de fantasie van de kijker overlaten. Een korte blik op een van de beelden leidt al gauw tot een veel langere observatie. Je wil als kijker weten wat er zich afspeelt en hoe mensen zich tot elkaar verhouden.

advertentie
advertentie