Muzikaal sprookje als kinderconcert in Andrieskerk

17 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - De samenwerking tussen de Andrieskerk in Amerongen en het Utrechts Conservatorium (projectleider Clemens Rosmulder) zorgde afgelopen seizoen al voor menig fraai concert in de monumentale kerk. Goed voor de muziekstudenten, die een reëel podium vinden, gunstig voor vrienden van de Andries die een potje voor onderhoud genereren en het culturele leven in Amerongen vaart er wel bij. Op 14 april was de uitvoering van muzieksprookje Peter en de Wolf, van Sergej Prokovjev, speciaal voor leerlingen van Amerongse basisscholen.

door Manus van Gent

Via de basisscholen waren uitnodigingen verspreid om naar de gratis concertmiddag in de Andries te komen. Ruim honderd jonge kinderen en ouders maakten er gebruik van. Zij beleefden een amusante en leerzame middag. Onder leiding van Clemens Rosmulder, ondersteund door verteller Hugo Haenen, speelde het Domstad Blazers Ensemble het enigszins ingekorte, beroemde muzieksprookje, waaraan veel volwassenen hun eerste ervaring met klassieke muziek te danken hebben. De instrumenten verbeeldden de personen en dramatische voorvallen, de verteller zorgde voor houvast in het verhaal. Ademloos hebben de kinderen geluisterd, zittend op de grond en op stoeltjes, pal voor het blazersorkest, en prachtige prenten.

Na afloop van de uitvoering mochten de kinderen de instrumenten bekijken, aanraken en zelfs proberen te bespelen. Vooral veel jongens bewerkten met groot enthousiasme de pauken.

Op 1 juni volgend concert: Gran Partita. www.andrieskerk.nl

advertentie
advertentie