Ouzi Kayalar wint De Mol DrankenSpecialist golfen 2012

16 april 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Afgelopen zondag werd de eerste voorronde van het de Mol DrankenSpecialistgolftoernooi gespeeld op de golfbaan van het Health Center Hoenderdaal in Driebergen.

De vrij koude lentedag nodigde toch 25 golf(st)ers uit om hun krachten tijdens deze eerste wedstrijd te meten. De wedstrijdvorm was 'strokeplay' met normale handicapverrekening. Er werd matig gespeeld, of dit aan de temperatuur (koude wind) of de hobbelige greens (algemene klacht) lag, was niet helemaal duidelijk, maar slechts tien deelnemers behaalden een nettoscore van minder dan 60 slagen. Wie het minst last had van het weer en de terreinomstandigheden was Ouzi Kayalar. Hij behaalde de eerste prijs met bruto 58 en netto 55 slagen. Goede tweede werd Ad v.d. Griendt met bruto 64 en netto 56. De derde plaats ging naar Bert Hoeve bruto en netto 57. Vierde werd Wim Appel, met bruto 64 en netto 57. Omdat Bert een lagere handicap heeft dan Wim (6 om 14) gaat hij bij stroke-play voor. Vijfde werd Frans Apotheker met bruto 59 en netto 58. Ook op grond van zijn lagere handicap, daar nog vier andere deelnemers een netto score hadden van 58. De neary werd geslagen door Ouzi Kayalar (hole 4).

Uitslag: 1.Ouzi Kayalar 55*, 2. Ad v.d. Griendt 56, 3. Bert Hoeve 57, 4. Wim Appel 57, 5. Frans Apotheker 58.

De volgende wedstrijd is op 20 mei. De eerste 27 na twee voorrondes plaatsen zich voor de finale, welke op zondag 21 oktober gespeeld wordt. Men mag maximaal drie keer meespelen in de voorrondes.

advertentie
advertentie