Dalto 2 landskampioen

16 april 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Dalto 2 heeft in Delft de landstitel veroverd. De korfballers uit Driebergen wonnen in de Fortunahal van DVO, waarna het feest kon losbarsten.

In de kruisfinale tegen PKC/Hagero had Dalto door een prachtige tweede helft de wedstrijd gewonnen met 18-22 en de ploeg van coach Edward Jonkman ging nu voor de landstitel. Tegen DVO, dat verrassend regerend landskampioen Blauw Wit in de kruisfinales had verslagen, speelde Dalto in de reguliere competitie gelijk en won het ruim. Maar een finalewedstrijd is een wedstrijd op zich. In de Fortunahal in Delft zagen de vele meegereisde supporters dat beide ploegen elkaar lang in evenwicht hielden. Om beurten hadden de ploegen het scoringsinitiatief, maar groter dan twee doelpunten was het verschil nooit. De ruststand was dan ook 11-11. Na rust wist Dalto halverwege de tweede helft een gaatje van drie doelpunten te slaan, maar de vreugde was van korte duur, want drie minuten later was deze voorsprong omgebogen tot een achterstand van 16-17. Dalto liet echter geen moment het koppie hangen en bleef rustig in de opbouw van de aanvallen. De gelijkmaker was dan ook al snel een feit. Bij 18-18 wist DVO twee maal van ver te scoren en toen was het even heel spannend. Danny Schulting, goed voor 8 goals, bracht Dalto weer helemaal terug in de wedstrijd door met een laatste krachtsinspanning twee keer te scoren. Toen gelijk daarna Marlies Dingemans van afstand de 21-20 binnenschoot knapte er iets bij DVO. Schoten van aanvoerder Rudo Schulting en Kaylee Alblas brachten Dalto de voorsprong die voldoende was voor de zege. DVO probeerde nog van alles, maar het geluk ontbrak en Dalto wist de aanvallen goed te ontregelen. Na het eindsignaal van de scheidsrechter barstte het feest los.