‘Napoleon Dis’ in Buitenlust

19 april 2012 om 00:00 Nieuws

Stichting Welnúh en de Woningbouwvereniging Amerongen hebben, op verzoek van de gemeente, het initiatief genomen om een gezamenlijke maaltijd te starten. Het doel: een gezamenlijke maaltijd serveren voor mensen die behoefte hebben om samen te eten. Zoals één van de gasten ooit zei: ,,alleen eten went nooit.’’ Daarmee is alles gezegd. Deelname aan de maaltijd is niet aan leeftijd gebonden, hoewel er in de praktijk toch voor het merendeel 60+-ers aan tafel gaan.

Iedere dinsdag aanschuiven en gezellig eten AMERONGEN - Iedere week aan tafel met andere gasten en genieten van een driegangenmenu. Dat kan elke dinsdag om 12.30 uur in Restaurant Buitenlust in Amerongen. Samen eten, bijpraten en genieten van een heerlijk menu, voor slechts € 9,50.

door Susan Claessens

Deze maaltijd was voorheen in de Napoleonschuur. De naam Napoleon Dis is toen ontstaan en inmiddels een begrip. Nu is de Napoleon Dis verhuisd naar Buitenlust, waar jong en oud samenkomt. Eigenaar Paul van Roy werkt graag mee aan deze Dis. Gasten kunnen rekenen op een warm ontvangst. Niet meer tussen de boeken aan de leestafel, maar een diner geserveerd in één van de gezellige ruimtes van het Restaurant. Misschien is er in lente of zomer een mogelijkheid om bij mooi weer buiten te eten, op het prachtige terras.

Iedereen kan aanschuiven bij de Napoleon Dis. Gewoon een keer proberen. De gastvrouw staat elke week klaar. Het menu voor dinsdag 24 april: vooraf knoflooksoep, dan cordon bleu, frites met appelmoes, doperwten en wortelen en chocolademousse toe. Opgeven vóór donderdagmiddag 12.00 uur op bij Steunpunt Welnuh, Elly van Tol: tel. 0343-523015. De Napoleon Dis is elke dinsdag om 12.30 uur in Buitenlust aan de Burgemeester Jhr. H. van de Boschstraat 13.

advertentie
advertentie