‘We wisten dat ze ‘ja’ zou zeggen’

Nieuws

Voor Selina van Viegen kwam met de kroning een einde kwam aan de geheimzinnigheid rond haar benoeming. Altijd zijn er wel mensen die er een sport van maken om de identiteit van de komende Bloemenkoningin te achterhalen. ,,Nee, ik vond dat niet zo lastig. Ik kon heel geloofwaardig zeggen dat het niets voor mij was, en dan stilletjes denken ‘je moest eens weten. Thuis was de smoes ‘Ik moet even naar de EHBO’, want daar verzorg ik reanimatie- en AED-cursussen. Maar nu is het toch wel lekker dat dat voorbij is.’’ Selina van Viegen is een rasechte Leersumse die het corsogevoel met de paplepel kreeg ingegoten: ,,Mijn opa en oma Ad en Co van Viegen verzorgden jarenlang de dahliavelden van Crescendo en opa ontwierp ook de wagens. Hij stond aan het begin van de nog steeds bestaande traditie dat de accordeonvereniging altijd zelf de wagens ontwierp en bouwde. Logisch ook dat ik samen met mijn vriendinnen Linda en Helma Brak bij Crescendo meehielp. Bij onze wagens wordt veel precisiewerk gevraagd en wij waren degenen die dan het knipwerk verzorgden.’’ Lambert Klaus, die de laatste hand legt aan een boek over 60 jaar Bloemencorso, wist te vertellen dat Selina de eerste Bloemenkoningin is die Crescendo vertegenwoordigt.

Bloemenkoningin Selina van Viegen luidt jubileumjaar in LEERSUM - Het zal een bijzonder Bloemencorso worden in een jubileumjaar waarin de bouwgroepen ongetwijfeld iets extra’s zullen brengen. Aan de Bloemenkoningin zal het niet liggen, want in de persoon van Selina van Viegen heeft het corso er een stralende, immer goedlachse en gedreven ambassadrice gevonden. Zaterdag 14 april, om precies 21.18 uur maakte burgemeester Frits Naafs aan alle speculaties een einde toen hij haar de kroon voor 2012 opzette. Daarmee zat het werk er voor Linda van Vliet op, zij was de eerste die haar opvolgster feliciteerde en succes wenste.

door Jan Meijer

Niet lang na afloop van het corso van vorig jaar werd Selina gevraagd en volgde het eerste gesprek. ,,We wisten dat ze ‘ja’ zou zeggen, ook al had ze gezegd dat het niks voor haar was,’’ weet Joop de Fluiter, die samen met zijn vrouw Gerda en Connie Verhagen het begeleidingsteam van Selina vormt. En De Fluiter heeft gelijk gekregen, want het verlossende antwoord was er snel. En dus kunnen bezoeken aan Voorthuizen, Woudenberg en Spakenburg in de agenda worden gezet en zal Selina van Viegen als ambassadrice van Leersum en de Utrechtse Heuvelrug acte de présence geven tijdens allerlei evenementen. Koninginnedag, 4 en 5 mei en de Avondvierdaagse zijn voorlopig als eerste aan de beurt.

Selina van Viegen, afgestudeerd als radioagnostisch laborant en specialiste angiografie - zichtbaar maken en behandelen van de bloedvaten van binnenuit - werkt in het UMC. ,,Ik kan door mijn werk met avond- en nachtdiensten flexibel de afspraken voor het corso inplannen. Er valt wel wat te regelen met schuiven in het rooster.’’ Zij zal de 50e jurk dragen die Gerrie van de Garde maakte. ,,Wat een vakmanschap legt die in mijn jurken, wat een eer om die te dragen,’’ oordeelt Selina. Zij gaf haar visitekaartje af door haar ‘maidenspeech’ zaterdag volledig uit haar hoofd uit te spreken.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28